Lasagne
Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP
Tips! Glutenfrie lasagneplater skal kokes før du legger de i formen.
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 225˚.
-
Kok opp lasagneplatene etter anvisning på
pakken.
- Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Visp inn melblandingen og tilsett melken litt etter litt mens du rører. Når sausen begynner å tykne, tilsett maisenna og smak til av med salt, hvit pepper og muskatnøtt.
- Legg bechamelsaus, lasagneplater og kjøttdeig lagvis i en ildfast form. Begynn og slutt med bechamelsausen og pass på at den dekker platene på toppen.
-
Du kan også ha revet ost på toppen.
- Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.
Ingredienser
- 1 stk kjøttdeigsaus
- glutenfrie lasagneplater
- 4 ss smør
- 4 ss glutenfri melblanding
- 1 liter laktosefri melk
- 2 ss Maizena
- salt og hvit pepper
- revet muskattnøtt
- revet ost