ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Leve med IBD

I Norge lever mange daglig med enten Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt.

Du er ikke alene

Her finner du historier fra andre som kan være i samme situasjon som deg, og kanskje kan det hjelpe å vite at flere har lignende utfordringer. Kanskje kan du hente inspirasjon av deres erfaringer til å håndtere hverdagen som kronisk syk.

Podcast: “Shit happens”

Da Ida ble alvorlig syk som 17-åring med Crohns sykdom, savnet hun et sted å finne informasjon, høre om andre sine erfaringer og å få råd om hvordan takle livet som kronisk syk. Nå, 18 år senere, har hun i samarbeid med oss i Takeda laget det hun selv så sårt ønsket seg den gangen; nemlig en informasjonskilde for alle som er berørt av kronisk fordøyelsessykdom. Podcasten «Shit Happens» kommer med ny episode hver 2. uke. Det kan ofte være vanskelig å forklare pårørende hvordan livet med disse sykdommene er. Nå har pårørende en mulighet til å høre og lære fra kronikerne selv. Helsepersonell kan få innsikt om pasientene sine på en måte de aldri før har hatt. Og du som er syk vil få høre om forskjellige temaer som berører deg. Det vil bli personlig, tårer, kunnskap, glede, håp, diskusjoner, latter og sterke historier som setter spor. Ida får gjester i studio som deler av sin erfaring samtidig som forskjellige eksperter også bidrar med sin kunnskap i samtalene. Har du spørsmål i forbindelse med denne podcast-serien, ta kontakt med Ida på e-post: ibd-ida@outlook.com

E94 Kan Bård Hoksrud redde Monica?

fredag 9. februar 2024

Monica har falt mellom to stoler og vil om få uker bli nøtt til å ta hundene sine og flytte ut i bilen. Hun har i lenger tid kjempet en kamp om å få hjelp av nav til utgifter til en diett som grunnet hennes kort-tarm er livsviktig. En diett som koster nærmere 30.000 i måneden. NAV har snudd henne ryggen og oppad i regjeringen vil ingen ta ansvar. Nå er Bård Hoksrud engasjert seg i saken… 

Vi tar en viktig debatt om grunnstønad, om nav tolker regelverket for strengt og ikke minst hvem skal ta ansvar for Monica?  

Gjester: Monica Wickstrøm, Bård Hoksrud (FRP) og Mads Johansson fra mage-tarmforbundet

Camilla og Leah: deres historie om å leve med Crohns sykdom og ulcerøs kolitt

Hvordan påvirker det deg som pasient å ikke få den optimale behandlingen eller å måtte forholde deg til forskjellige personer hver gang du er på sykehuset? Hør Camilla og Leah fortelle om deres erfaringer og tanker om hvordan kunnskap og ivaretakelse er avgjørende for livskvaliteten.

IBD: Kunnskap og ivaretakelse er avgjørende for livskvaliteten av Takeda ASVimeo.

Min historie med Crohns sykdom og fistler

Hvordan takler man hverdagen, når man har Crohns sykdom og fistler? Julie er 35 år, har jobb, mann og ett barn, men etter å ha vært syk fra en alder av 3 år, har reisen frem til i dag ikke vært enkel. Hør Julie fortelle om hvordan livet har endret seg og hvordan hun har det i dag.

Julies historie Crohns sykdom og fistler av Takeda ASVimeo.