KJØTTSAUS OG SPAGHETTI
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Finhakk vårløk og chili. Stek raskt i olje i en stekepanne. Tilsett kjøttdeigen og stek under omrøring slik at den smuldrer. Rør inn tomatpuréen og stek i et minutt. Tilsett knuste tomater, salt, pepper, urter og grønnsaksbuljong. Rør og la småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett eventuelt litt vann (1 dl).
- Kok spagettien etter anvisning på pakken.
- Hell på fløten, smak til og tilsett eventuelt mer krydder. La småkoke i ca 6-8 minutter.
- Server med revet parmesanost og en god salat.
Ingredienser
- 3 stk vårløk, den grønne delen
- 1 stk rød chili avhengig av styrke
- 500 g kjøttdeig
- olje
- 2 ss tomatpuré
- 1 stk boks knuste tomater á 500 g
- salt og pepper
- 1 ts oregano
- 1 ts rosmarin
- 1 ts basilikum
- 1 ts timian
- 1 ts gressløk
- 1 ss løkfri grønnsaksbuljong
- 2 dl laktosefri matfløte
- 4 stk porsjoner glutenfri spagetti