Pizza
Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP
MERK FØLGENDE! Ruccola tilsettes etterpå.
Slik gjør du det
- Bland 2 dl av vannet med gjær og fiberhusk i en bolle.
- Tilsett olje og salt.
- Rør for å løse opp og la heve under et håndkle i 10 minutter.
- Tilsett melet og arbeid deigen sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller ved å elte den for hånd.
- Tilsett bakepulveret og pass på at det fordeler seg jevnt i deigen. Tilsett det siste av vannet litt om gangen slik at deigen får en god konsistens.
- La deigen stå under et håndkle i 30 minutter. Sett ovnen på 225°. Kjevle ut deigen på bakepapir til 2 runde bunner.
- Tilsett tomatsaus og valgfritt fyll.
- Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til pizzaen har fått fin farge.
Ingredienser
2 stk
Pizzabunn
- 2.5 dl fingervarmt vann (37°)
- 25 g gjær
- 1 ss fiberhusk
- 0.5 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 5 dl glutenfri melblanding
- 1 ts bakepulver
Tomatsaus
- 1 stk hakkede tomater 400 g
- 2 ss tomatpuré
- 1 ss tørket oregano eller urter
- 1 ts salt
- 1 klyper sukker
Topping med kjøtt
- tomatsaus
- strimlet skinke
- revet ost, som mozzarella
Topping vegetarianer
- tomatsaus
- grillede grønnsaker, for eksempel paprika
- chèvre
- chèvre