ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Pizza

Glutenfritt

Laktosefritt

Lav FODMAP

Pizza

Glutenfritt

Laktosefritt

Lav FODMAP

MERK FØLGENDE! Ruccola tilsettes etterpå.

Slik gjør du det

  • Bland 2 dl av vannet med gjær og fiberhusk i en bolle.
  • Tilsett olje og salt.
  • Rør for å løse opp og la heve under et håndkle i 10 minutter.
  • Tilsett melet og arbeid deigen sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller ved å elte den for hånd.
  • Tilsett bakepulveret og pass på at det fordeler seg jevnt i deigen. Tilsett det siste av vannet litt om gangen slik at deigen får en god konsistens.
  • La deigen stå under et håndkle i 30 minutter. Sett ovnen på 225°. Kjevle ut deigen på bakepapir til 2 runde bunner.
  • Tilsett tomatsaus og valgfritt fyll.
  • Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til pizzaen har fått fin farge.

Ingredienser

2 stk

Pizzabunn

  • 2.5  dl fingervarmt vann (37°)
  • 25  g gjær
  • 1  ss fiberhusk
  • 0.5  dl olivenolje
  • 1  ts salt
  • 5  dl glutenfri melblanding
  • 1  ts bakepulver

Tomatsaus

  • 1  stk hakkede tomater 400 g
  • 2  ss tomatpuré
  • 1  ss tørket oregano eller urter
  • 1  ts salt
  • 1  klyper sukker

Topping med kjøtt

  • tomatsaus
  • strimlet skinke
  • revet ost, som mozzarella

Topping vegetarianer

  • tomatsaus
  • grillede grønnsaker, for eksempel paprika
  • chèvre
  • chèvre