Skip to main content
pizza

Pizza

Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP

Pizza

Glutenfritt

Laktosefritt

Lav FODMAP

MERK FØLGENDE! Ruccola tilsettes etterpå.

Slik gjør du det

  1. Bland 2 dl av vannet med gjær og fiberhusk i en bolle.
  2. Tilsett olje og salt.
  3. Rør for å løse opp og la heve under et håndkle i 10 minutter.
  4. Tilsett melet og arbeid deigen sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok eller ved å elte den for hånd.
  5. Tilsett bakepulveret og pass på at det fordeler seg jevnt i deigen. Tilsett det siste av vannet litt om gangen slik at deigen får en god konsistens.
  6. La deigen stå under et håndkle i 30 minutter. Sett ovnen på 225°. Kjevle ut deigen på bakepapir til 2 runde bunner.
  7. Tilsett tomatsaus og valgfritt fyll.
  8. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til pizzaen har fått fin farge.
pizza

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

2 stk

Pizzabunn

  • 10

    dl

    fingervarmt vann (37°)

  • 96

    g

    gjær

  • fiberhusk

  • 2

    dl

    olivenolje

  • 4

    ts

    salt

  • 20

    dl

    glutenfri melblanding

  • bakepulver

Tomatsaus

  • 4

    stk

    hakkede tomater 400 g

  • tomatpuré

  • tørket oregano eller urter

  • 4

    ts

    salt

  • sukker

Topping med kjøtt

  • tomatsaus

  • strimlet skinke

  • revet ost, som mozzarella

Topping vegetarianer

  • tomatsaus

  • grillede grønnsaker, for eksempel paprika

  • chèvre

  • chèvre