Skip to main content
icon

Kremete quinoasalat

Lav FODMAP

Kremete quinoasalat

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Bland tranebær, macadamianøtter eller solsikkefrø og vann til en krem i en mikser eller med en stavmikser. Smak til med hvit balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper. Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La den avkjøle seg.
  2. Skrell gulrøttene, og høvle dem i strimler. Tin brokkolien, og skjær den i små buketter. Ta bort de grove stilkene fra grønnkålen, og riv den i mindre biter. Grovhakk persillen. Del reddikene i fjerdedeler. Skjær polkabeten i tynne skiver. Rist solsikkefrøene i en tørr panne.
  3. Bland quinoaen med tranebærkremen. Vend inn grønnsakene og persillen. Legg solsikkefrø og polkabete på toppen.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Tranebærkrem

  • 50

    g

    tørkede tranebær

  • 1

    dl

    macadamianøtter eller ristede solsikkefrø

  • 1

    dl

    vann

  • 1

    ss

    hvit balsamicoeddik

  • 2

    ss

    olivenolje

  • 1

    klyper

    salt

  • 1

    klyper

    nymalt svart pepper

Salat

  • 4

    stk

    porsjon rød quinoa

  • 2

    stk

    gulrøtter

  • 200

    g

    fryst brokkoli

  • 5

    stk

    grønnkålsblader

  • 1

    stk

    potte persille

  • 1

    stk

    bunt reddik

  • 1

    stk

    polkabete

  • 3

    ss

    solsikkefrø