Kremete quinoasalt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Bland tranebær, macadamianøtter eller solsikkefrø og vann til en krem i en mikser eller med en stavmikser. Smak til med hvit balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper. Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La den avkjøle seg.
- Skrell gulrøttene, og høvle dem i strimler. Tin brokkolien, og skjær den i små buketter. Ta bort de grove stilkene fra grønnkålen, og riv den i mindre biter. Grovhakk persillen. Del reddikene i fjerdedeler. Skjær polkabeten i tynne skiver. Rist solsikkefrøene i en tørr panne.
- Bland quinoaen med tranebærkremen. Vend inn grønnsakene og persillen. Legg solsikkefrø og polkabete på toppen.
Ingredienser
Tranebærkrem
- 50 g tørkede tranebær
- 1 dl macadamianøtter eller ristede solsikkefrø
- 1 dl vann
- 1 ss hvit balsamicoeddik
- 2 ss olivenolje
- 1 klyper salt
- 1 klyper nymalt svart pepper
Salat
- 4 stk porsjon rød quinoa
- 2 stk gulrøtter
- 200 g fryst brokkoli
- 5 stk grønnkålsblader
- 1 stk potte persille
- 1 stk bunt reddik
- 1 stk polkabete
- 3 ss solsikkefrø