ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Kremete quinoasalt

Low FODMAP

Kremete quinoasalt

Low FODMAP

Slik gjør du det

  • Bland tranebær, macadamianøtter eller solsikkefrø og vann til en krem i en mikser eller med en stavmikser. Smak til med hvit balsamicoeddik, olivenolje, salt og pepper. Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La den avkjøle seg.
  • Skrell gulrøttene, og høvle dem i strimler. Tin brokkolien, og skjær den i små buketter. Ta bort de grove stilkene fra grønnkålen, og riv den i mindre biter. Grovhakk persillen. Del reddikene i fjerdedeler. Skjær polkabeten i tynne skiver. Rist solsikkefrøene i en tørr panne.
  • Bland quinoaen med tranebærkremen. Vend inn grønnsakene og persillen. Legg solsikkefrø og polkabete på toppen.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

Tranebærkrem

  • 50 g tørkede tranebær
  • 1 dl macadamianøtter eller ristede solsikkefrø
  • 1 dl vann
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klyper salt
  • 1 klyper nymalt svart pepper

Salat

  • 4 stk porsjon rød quinoa
  • 2 stk gulrøtter
  • 200 g fryst brokkoli
  • 5 stk grønnkålsblader
  • 1 stk potte persille
  • 1 stk bunt reddik
  • 1 stk polkabete
  • 3 ss solsikkefrø