Skip to main content
icon

Pasta med aubergineboller

Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP

Pasta med aubergineboller

Glutenfritt

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Lag tomatsausen: Finhakk vårløken og fres den noen minutter i litt olivenolje i en kjele. Finhakk paprikaen og skjær oliven i skiver. Legg til cherrytomater, tomatpuré, hvitløksolje eller gressløk, paprika, oliven, sukker, sitronsaft og laurbærblad. Fyll den tomme tomatboksen med vann og tilsett. Kok opp, reduser varmen og la sausen småkoke til den tykner, 30–40 minutter. Smak sausen til med salt og pepper.
  2. Sett ovnen på 225 grader.
  3. Lag auberginekulene: Finhakk vårløken og skjær auberginen i små terninger. Surr vårløken og auberginen til den er myk, i litt olivenolje. Bland brød og urter i en foodprosessor. Tilsett aubergine, løk, oliven, sitronsaft, balsamicoeddik, chiliflak, revet sitronskall, salt og pepper. Kjør i foodprosessoren til deigen er jevn.
  4. Form deigen til små kuler. Legg dem på en bakeplate og stek dem i ovnen i ca 20 minutter. Bruker du stekepanne, la kulene stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter før de stekes. Stek dem så i litt olivenolje med litt forsiktighet, da de kan være litt klissete.
  5. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Bland pasta og tomatsaus. Topp med auberginekuler, frisk basilikum og litt sitronskall.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Tomatsaus

  • 2

    stk

    vårløk, den grønne delen

  • Olivenolje

  • 2

    stk

    stykker syltet grillet paprika + 1 ss av oljen

  • 1

    håndfull

    håndfull grønne oliven uten stein

  • 1

    stk

    boks cherrytomater a 400 g

  • 3

    ss

    tomatpuré

  • 1

    ts

    konsentrert hvitløksolje eller 1 ts tørket gressløk

  • 1

    ts

    sukker

  • 1

    ts

    sitronsaft

  • 1

    stk

    laurbærblad

  • salt

  • nykvernet sort pepper

Aubergineboller

  • 2

    stk

    store auberginer

  • 2

    stk

    skiver speltbrød eller glutenfritt

  • 2

    stk

    vårløk, den grønne delen

  • loff

  • 1

    håndfull

    fersk basilikum

  • 0.5

    ss

    balsamicoeddik

  • 1

    ts

    tørket oregano

  • 1

    håndfull

    grønne oliven uten stein

  • 1

    ss

    sitronsaft

  • revet skall av 1 sitron, spar litt til pynt

  • 1

    klyper

    chiliflak

  • salt

  • Olivenolje

  • nykvernet sort pepper

  • 1

    ss

    basilikum til servering