Skip to main content
icon

Kjøttkaker med rotmosboller og tyttebær

Lav FODMAP

Kjøttkaker med rotmosboller og tyttebær

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Skrell og kok poteter, gulrøtter og pastinakk. Hell av vannet, og mos sammen med litt smør, salt og pepper.
  2. Bland kjøttdeigen med egg, finhakket persille, salt og pepper. Form til små kjøttkaker og stek deretter i smør i en stekepanne til de har fått fin farge. Senk varmen, legg på lokk, la det koke. Sett ovnen på 100 grader. Ta ut kjøttkakene, hold dem varme i ovnen.
  3. Form mosen til rotmosboller, stek med smør, til de får en gyllen farge.
  4. Server kjøttkakene med rotmosboller, rørte tyttebær og en god salat.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Rotmosboller

  • 8

    stk

    poteter

  • 3

    stk

    gulrøtter

  • 2

    stk

    pastinakk

  • smør

  • salt og pepper

Kjøttkaker

  • 500

    g

    kjøttdeig

  • 2

    stk

    egg

  • 0.5

    stk

    potte persille

  • salt og pepper

  • smør

  • tyttebær eller tyttebærsyltetøy