KJØTTKAKER MED ROTMOSBOLLER OG TYTTEBÆR
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Skrell og kok poteter, gulrøtter og pastinakk. Hell av vannet, og mos sammen med litt smør, salt og pepper.
- Bland kjøttdeigen med egg, finhakket persille, salt og pepper. Form til små kjøttkaker og stek deretter i smør i en stekepanne til de har fått fin farge. Senk varmen, legg på lokk, la det koke. Sett ovnen på 100 grader. Ta ut kjøttkakene, hold dem varme i ovnen.
- Form mosen til rotmosboller, stek med smør, til de får en gyllen farge.
- Server kjøttkakene med rotmosboller, rørte tyttebær og en god salat.
Ingredienser
Rotmosboller
- 8 stk poteter
- 3 stk gulrøtter
- 2 stk pastinakk
- smør
- salt og pepper
Kjøttkaker
- 500 g kjøttdeig
- 2 stk egg
- 0.5 stk potte persille
- salt og pepper
- smør
- tyttebær eller tyttebærsyltetøy