Skip to main content
icon

Kjøleskapsgrøt i fire varianter

Lav FODMAP

Kjøleskapsgrøt i fire varianter

Lav FODMAP

En mettende frokost som du kan forberede om kvelden og sette i kjøleskapet over natten så den er spiseklar til morgenen. Tomme syltetøyglass med lokk passer perfekt til dette.

Slik gjør du det

  1. Bland havregryn, melk, yoghurt og chiafrø i et glass som rommer 2 dl. Sett på lokket, og rist godt.
  2. Ta av lokket, og tilsett ønsket smakstilsetning. Rør om med en skje. La det stå i kjøleskapet over natten.
  3. Ta fram og server med ønsket tilbehør, for eksempel frukt eller bær.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Grøt

  • 2

    dl

    havregryn

  • 3

    dl

    laktosefri melk

  • 2

    dl

    laktosefri tyrkisk yoghurt

  • 8

    ts

    chiafrø

Smakstilsetning 1

  • 1

    ts

    vaniljepulver

  • 4

    ss

    bringebærsyltetøy

  • 2

    dl

    ferske eller fryste bringebær

Smakstilsetning 2

  • 8

    ts

    lønnesirup

  • 2

    dl

    blåbær

Smakstilsetning 3

  • 8

    ts

    kakao

  • 4

    ts

    lønnesirup

  • 2

    stk

    banan

Smakstilsetning 4

  • 4

    ss

    peanøttsmør

  • 4

    ts

    lønnesirup

  • 2

    stk

    banan