ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Kjøleskapsgrøt i fire varianter

Low FODMAP

Kjøleskapsgrøt i fire varianter

Low FODMAP

En mettende frokost som du kan forberede om kvelden og sette i kjøleskapet over natten så den er spiseklar til morgenen. Tomme syltetøyglass med lokk passer perfekt til dette.

Slik gjør du det

  • Bland havregryn, melk, yoghurt og chiafrø i et glass som rommer 2 dl. Sett på lokket, og rist godt.
  • Ta av lokket, og tilsett ønsket smakstilsetning. Rør om med en skje. La det stå i kjøleskapet over natten.
  • Ta fram og server med ønsket tilbehør, for eksempel frukt eller bær.

Ingredienser

Grøt

  • 2 dl havregryn
  • 3 dl laktosefri melk
  • 2 dl laktosefri tyrkisk yoghurt
  • 8 ts chiafrø

Smakstilsetning 1

  • 1 ts vaniljepulver
  • 4 ss bringebærsyltetøy
  • 2 dl ferske eller fryste bringebær

Smakstilsetning 2

  • 8 ts lønnesirup
  • 2 dl blåbær

Smakstilsetning 3

  • 8 ts kakao
  • 4 ts lønnesirup
  • 2 stk banan

Smakstilsetning 4

  • 4 ss peanøttsmør
  • 4 ts lønnesirup
  • 2 stk banan