Kjøleskapsgrøt i fire varianter
Low FODMAP
En mettende frokost som du kan forberede om kvelden og sette i kjøleskapet over natten så den er spiseklar til morgenen. Tomme syltetøyglass med lokk passer perfekt til dette.
Slik gjør du det
- Bland havregryn, melk, yoghurt og chiafrø i et glass som rommer 2 dl. Sett på lokket, og rist godt.
- Ta av lokket, og tilsett ønsket smakstilsetning. Rør om med en skje. La det stå i kjøleskapet over natten.
- Ta fram og server med ønsket tilbehør, for eksempel frukt eller bær.
Ingredienser
Grøt
- 2 dl havregryn
- 3 dl laktosefri melk
- 2 dl laktosefri tyrkisk yoghurt
- 8 ts chiafrø
Smakstilsetning 1
- 1 ts vaniljepulver
- 4 ss bringebærsyltetøy
- 2 dl ferske eller fryste bringebær
Smakstilsetning 2
- 8 ts lønnesirup
- 2 dl blåbær
Smakstilsetning 3
- 8 ts kakao
- 4 ts lønnesirup
- 2 stk banan
Smakstilsetning 4
- 4 ss peanøttsmør
- 4 ts lønnesirup
- 2 stk banan