Karri med peanøttsmør og kikerter
Lav FODMAP
Det kan virke tungvint med så mange ingredienser, men det er så verdt det når du får smake denne deilige karriretten. Bruk gjerne en hvitløksolje siden den er snillere mot en urolig mage enn tørket hvitløk, og tilpass styrken etter når du bruker chiliflak og cayennepepper. Oppskriften er fra boken «Lugn mage med grön mat».
Slik gjør du det
- Bland sammen vårløk, ingefær, ramsløk, 1 teskje hvitløksolje og vann til en jevn puré. Fres spisskummen, koriander, kanel, kardemomme og cayennepepper i rapsolje i cirka 30 sekunder i en gryte eller traktørpanne. Tilsett løkpuré og rør om. Bland inn gurkemeie, og fres til blandingen er godt ristet, cirka 3 minutter. Rør om nå og da.
- Tilsett peanøttsmør og hell på kokosmelk, vann og fond. Rør om til alt løser seg opp.
- Ta ut kjernen av paprikaen og skjær i terninger. Skrell gulrøttene og del dem i skiver. Kutt squash i halvmåner. Tilsett grønnsaker, avrente kikerter, salt og sukker. Rør om, dekk med lokk, og la det putre i 5 minutter. Skru ned varmen og kok i ytterligere 5 minutter.
- Bland inn limesaft og koriander, og smak til med chiliflak. La det putre i enda 3 til 4 minutter til karrien tykner. Spis den som den er, eller server med ris eller brød.
Ingredienser
- 1 porsjoner
- 2 porsjoner
- 3 porsjoner
- 4 porsjoner
- 5 porsjoner
- 6 porsjoner
- 7 porsjoner
- 8 porsjoner
- 9 porsjoner
- 10 porsjoner
-
3
stk
vårløk (den grønne delen)
-
2
ss
ingefær
-
1
ts
tørket ramsløk
-
1
ts
konsentrert hvitløksolje
-
2
dl
vann
-
1
ts
malt spisskummen
-
1.5
ts
malt koriander
-
0.5
ts
malt kanel
-
0.5
ts
malt kardemomme
-
0.5
ts
cayennepepper
-
1
ts
gurkemeie
-
3
stk
peanøttsmør
-
4
dl
kokosmelk
-
1.5
dl
vann
-
2
ss
løkfri grønnsaksfond
-
1
stk
rød paprika
-
2
stk
gulrøtter
-
0.5
stk
squash
-
380
g
kikerter
-
1
ts
salt
-
1
ts
sukker
-
1
stk
lime, saft
-
1
stk
potte koriander, hakket
-
1
klyper
chiliflak
-
1
ss
rapsolje