ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Gulrot- og safransuppe

Low FODMAP

Gulrot- og safransuppe

Low FODMAP

En jevn suppe med litt sting, avhengig av hvor mye sambal du bruker. Svarte bønner gir godt tilskudd på protein og kostfibre, og når de er konservert på boks, er de ikke så brysomme for magen.

Slik gjør du det

  • Skrell gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Finhakk vårløken. Varm oljen i en stor kasserolle, og fres gulrot, vårløk, safran og timian i cirka 1 minutt uten at det får farge. Tilsett vin og la det redusere i 1 minutt. Tilsett vann og buljong, og la suppen koke under lokk i cirka 15 minutter eller til gulrøttene kjennes myke.
  • Skjær tomatene i tynne skiver til salaten. Hell av og skyll bønnene under kaldt vann. Legg tomatene på et fat, og hell bønnene over. Hell pent over olje og balsamicoeddik, og krydre med salt og pepper.
  • Kjør suppen med en stavmikser til den blir jevn. Tilsett crème fraîche, og smak til med sambal oelek, salt og pepper. Smul fetaost over suppen, og server med tomatsalaten.

Ingredienser

Suppe

  • 800 g gulrøtter
  • 2 stk vårløk (den grønne delen)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk pakke safran
  • 0.5 ts tørket timian
  • 2 dl hvitvin
  • 8 dl vann
  • 2 ss løkfri grønnsaksfond
  • 2 dl laktosefri crème fraîche
  • 0.5 ts sambal oelek
  • 50 g fetaost (>1g laktose/100g)
  • 1 ts salt og svart pepper

Tomatsalat

  • 2 stk tomater
  • 200 g svarte bønner på boks
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ts salt og nymalt svart pepper