Skip to main content
icon

Gulrot- og safransuppe

Lav FODMAP

Gulrot- og safransuppe

Lav FODMAP

En jevn suppe med litt sting, avhengig av hvor mye sambal du bruker. Svarte bønner gir godt tilskudd på protein og kostfibre, og når de er konservert på boks, er de ikke så brysomme for magen.

Slik gjør du det

  1. Skrell gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Finhakk vårløken. Varm oljen i en stor kasserolle, og fres gulrot, vårløk, safran og timian i cirka 1 minutt uten at det får farge. Tilsett vin og la det redusere i 1 minutt. Tilsett vann og buljong, og la suppen koke under lokk i cirka 15 minutter eller til gulrøttene kjennes myke.
  2. Skjær tomatene i tynne skiver til salaten. Hell av og skyll bønnene under kaldt vann. Legg tomatene på et fat, og hell bønnene over. Hell pent over olje og balsamicoeddik, og krydre med salt og pepper.
  3. Kjør suppen med en stavmikser til den blir jevn. Tilsett crème fraîche, og smak til med sambal oelek, salt og pepper. Smul fetaost over suppen, og server med tomatsalaten.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Suppe

  • 800

    gr

    gulrøtter

  • 2

    stk

    vårløk (den grønne delen)

  • 2

    ss

    olivenolje

  • 1

    stk

    pakke safran

  • 0.5

    ts

    tørket timian

  • 2

    dl

    hvitvin

  • 8

    dl

    vann

  • 2

    ss

    løkfri grønnsaksfond

  • 2

    dl

    laktosefri crème fraîche

  • 0.5

    ts

    sambal oelek

  • 50

    g

    fetaost (>1g laktose/100g)

  • 1

    ts

    salt og svart pepper

Tomatsalat

  • 2

    stk

    tomater

  • 200

    g

    svarte bønner på boks

  • 1

    ss

    olivenolje

  • 1

    ss

    balsamicoeddik

  • 1

    ts

    salt og nymalt svart pepper