FISKESUPPE
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
-
Suppe:
Skrell rekene og spar skallet. Sett
rekene i kjøleskapet.
Finhakk vårløken og fres i olje
sammen med rekeskall og safran. Hell
på vinen og la den koke i ca 5 minutter. Tilsett
vannet og la det koke under lokk i ca 15
minutter.
Skrell og skjær potetene i 2x2 cm
terninger. Rens og skjær fennikel og pak
choi i grove biter. Skjær laks og torsk i 2x2
cm store biter.
Sil buljongen og kok opp igjen. Tilsett,
fløte, salt og chiliflak. Tilsett poteter
og fennikel og kok i ca 10 minutter.
Tilsett pak choi, fisk og cherrytomater
og kok i ytterligere 3 minutter. Tilsett
rekene rett før servering. Server med
aioli.
-
Aioli:
Pisk eggeplommer og sitronsaft. Tilsett oljen
dråpe for dråpe mens du visper kraftig. Smak
med salt.
Ingredienser
Suppe
- 500 g ferske eller frosne reker med skall
- 2 stk vårløk, grønn del
- 0.5 g safran
- 1 ss hvitløksolje (kan sløyfes)
- 2 dl tørr hvitvin
- 1 liter vann
- 4 g poteter
- 1 stk fennikel
- 125 g pak choi
- 300 g laksefilet
- 300 g torskefilet
- 1 dl laktosefri kremfløte
- 1.5 ts salt
- 2 klyper chiliflak
- 1 stk boks cherrytomater á 250 g
Aioli
- 2 stk eggeplommer
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl olje etter eget valg smaksatt med hvitløk
- 0.8 ts salt