Skip to main content
icon

Fiskesuppe

Laktosefritt
Lav FODMAP

Fiskesuppe

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Suppe: Skrell rekene og spar skallet. Sett rekene i kjøleskapet. Finhakk vårløken og fres i olje sammen med rekeskall og safran. Hell på vinen og la den koke i ca 5 minutter. Tilsett vannet og la det koke under lokk i ca 15 minutter. Skrell og skjær potetene i 2x2 cm terninger. Rens og skjær fennikel og pak choi i grove biter. Skjær laks og torsk i 2x2 cm store biter. Sil buljongen og kok opp igjen. Tilsett, fløte, salt og chiliflak. Tilsett poteter og fennikel og kok i ca 10 minutter. Tilsett pak choi, fisk og cherrytomater og kok i ytterligere 3 minutter. Tilsett rekene rett før servering. Server med aioli.
  2. Aioli: Pisk eggeplommer og sitronsaft. Tilsett oljen dråpe for dråpe mens du visper kraftig. Smak med salt.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Suppe

  • 500

    g

    ferske eller frosne reker med skall

  • 2

    stk

    vårløk, grønn del

  • 0.5

    g

    safran

  • 1

    ss

    hvitløksolje (kan sløyfes)

  • 2

    dl

    tørr hvitvin

  • 1

    liter

    vann

  • 4

    g

    poteter

  • 1

    stk

    fennikel

  • 125

    g

    pak choi

  • 300

    g

    laksefilet

  • 300

    g

    torskefilet

  • 1

    dl

    laktosefri kremfløte

  • 1.5

    ts

    salt

  • 2

    klyper

    chiliflak

  • 1

    stk

    boks cherrytomater á 250 g

Aioli

  • 2

    stk

    eggeplommer

  • 1

    sitronsaft

  • 1

    dl

    olje etter eget valg smaksatt med hvitløk

  • 0.8

    ts

    salt