ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

FISKESUPPE

Laktosefritt

Lav FODMAP

FISKESUPPE

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  • Suppe:
    Skrell rekene og spar skallet. Sett
    rekene i kjøleskapet.
    Finhakk vårløken og fres i olje
    sammen med rekeskall og safran. Hell
    på vinen og la den koke i ca 5 minutter. Tilsett
    vannet og la det koke under lokk i ca 15
    minutter.
    Skrell og skjær potetene i 2x2 cm
    terninger. Rens og skjær fennikel og pak
    choi i grove biter. Skjær laks og torsk i 2x2
    cm store biter.
    Sil buljongen og kok opp igjen. Tilsett,
    fløte, salt og chiliflak. Tilsett poteter
    og fennikel og kok i ca 10 minutter.
    Tilsett pak choi, fisk og cherrytomater
    og kok i ytterligere 3 minutter. Tilsett
    rekene rett før servering. Server med
    aioli.
  • Aioli:
    Pisk eggeplommer og sitronsaft. Tilsett oljen
    dråpe for dråpe mens du visper kraftig. Smak
    med salt.

Ingredienser

Suppe

  • 500  g ferske eller frosne reker med skall
  • 2  stk vårløk, grønn del
  • 0.5  g safran
  • 1  ss hvitløksolje (kan sløyfes)
  • 2  dl tørr hvitvin
  • 1  liter vann
  • 4  g poteter
  • 1  stk fennikel
  • 125  g pak choi
  • 300  g laksefilet
  • 300  g torskefilet
  • 1  dl laktosefri kremfløte
  • 1.5  ts salt
  • 2  klyper chiliflak
  • 1  stk boks cherrytomater á 250 g

Aioli

  • 2  stk eggeplommer
  • 1  ss sitronsaft
  • 1  dl olje etter eget valg smaksatt med hvitløk
  • 0.8  ts salt