Skip to main content
icon

Mamma Gunillas pizzafisk

Lav FODMAP

Mamma Gunillas pizzafisk

Lav FODMAP

Verdens enkleste fiskegrateng med smak av oregano, som leder tankene mot pizza. Bruk gjerne torskerygg. Det er den beste delen av torskefileten. Tips! Squash høvlet med ostehøvel blir en fin garnering.

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 225 grader. Skrell og kok potetene.
  2. Fres olje og oregano i en kasserolle. Tilsett hakkede tomater, kalvefond og crème fraîche, og la det koke i cirka 5 minutter.
  3. Del torskefiletene i porsjonsstykker, og legg dem i en ovnsfast form. Hell over tomatblandingen, og legg revet ost på toppen.
  4. Tilbered i ovnen i cirka 20 minutter. Skrell og riv gulrøttene, og bland dem med olje og balsamicoeddik. Server fiskegratengen med kokte poteter og gulrotsalat.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Fisk

  • 1

    ss

    olje, gjerne med hvitløkssmak

  • 2

    ss

    fersk oregano (ev. samme mengde i ts tørket oregano)

  • 2

    ss

    kalvefond, konsentrert

  • 2

    dl

    laktosefri crème fraîche

  • 400

    g

    torskefilet

  • 125

    g

    revet ost

Til servering

  • 800

    g

    poteter

  • 3

    stk

    gulrøtter

  • 1

    ss

    olje, gjerne med sitronsmak

  • 0.5

    ss

    balsamicoeddik