Kylling i ovn
Hverdagsrett som gjør seg selv i ovnen, med milde smaker som passer til hele familien. For deg som ikke vil dele opp kyllingen, går det fint å bruke ferdigoppdelte kyllingstykker.
Slik gjør du det
-
Sett ovnen på 225 grader. Finn fram en stor ovnsform.
-
Skrell og kutt potetene i centimetertykke skiver. Del opp kyllingen i porsjonsstykker. Tilsett salt og pepper.
-
Vask og kutt sitronen i tykke skiver. Kutt vårløkene i mindre biter og kutt deretter på lengden. Ta ut paprikakjernene og skjær paprikaene i lange båter.
-
Legg potetene i bunnen og legg lagvis kylling, vårløk sitron og paprika oppå. Hell olivenolje, salt og pepper over, og dytt laurbærblader nedi. Slå over vann og vin.
-
Legg på oliven og fersk timian (spar litt timian til sausen). Tilbered i ovnen i cirka 35 til 40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
-
Mos sammen chèvre, yoghurt og litt hakket timian. Smak til med salt og pepper.