Vegetarisk lasagne med aubergine
Aubergine passer ypperlig til grilling. Ha det som tilbehør eller nyt som en egen rett!
Slik gjør du det
-
Sett ovnen på 200 grader.
-
Skrell gulrot og selleri, og riv dem på den grove siden av rivjernet. Kutt auberginen i skiver, og hakk den i små biter.
-
Hell olivenolje i en stor kasserolle, og sett på middels høy varme. Stek gulrot og selleri i et par minutter. Tilsett deretter tomatpuré og aubergine. Rør rundt, skru opp varmen, og tilsett vinen. La vinen koke kraftig i 2 minutter.
-
Tilsett de hakkede tomatene og kok opp ordentlig. Tilsett salt og pepper. Plukk basilikumbladene og legg til side. Finhakk stilkene og rør inn i tomatsausen. Kok til tomatsausen ikke er «vannete», men heller ikke helt tørr.
-
Hell crème fraîche i en skål og tilsett melk eller vann. Tilsett salt og pepper. Rør sammen til en rennende konsistens.
-
Finn fram en ovnsfast form med høye kanter. Legg ett lag tomatsaus i bunnen av formen og deretter lagvis lasagneplater, crème fraîche-saus, revet ost og noen basilikumblader. (Bruk salt og pepper mellom lagene, om du vil!) Gjenta lagene to ganger til. Avslutt med et lag crème fraîche og revet ost. Strø over de siste basilikumbladene.
-
Stek i ovnen i 25–30 minutter. Ta ut av ovnen og la den hvile i omtrent 5 minutter. Serveres med en god salat.