Skip to main content
icon

VEGETARBOLOGNESE MED SQUASHPASTA

Lav FODMAP

VEGETARBOLOGNESE MED SQUASHPASTA

Lav FODMAP

Hvis du vil at barna skal spise mer vegetarisk, er dette en god rett å starte med. Vegetardeig eller kjøttdeig – barna merker ingen forskjell!

Slik gjør du det

  1. Finhakk vårløk og chili. Smelt litt smør i en panne, og fres vårløken og chilien raskt. Legg i vegetardeig og stek under omrøring til den blir smulete.
  2. Rør i tomatpuré og fres i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, salt, pepper, urter og grønnsaksfond. Rør om, og la det putre i cirka 10 minutter. Tilsett eventuelt 1 dl vann.
  3. Tilsett fløte, og smak til med mer krydder, om du ønsker. La det putre i 6 til 8 minutter.
  4. Kok opp vann i en kasserolle. Kutt opp squashen på lengden i strimler med en grønnsaksstrimler, ostehøvel eller potetskreller. Kok strimlene i 1 til 2 minutter, og hell av vannet.
  5. Server vegetarbolognese med squashpasta, revet parmesan og en god salat.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Bolognese

  • 1

    ss

    smør til steking

  • 3

    stk

    vårløk (den grønne delen)

  • 1

    stk

    rød chili (avhengig av hvor sterk du vil ha den)

  • 500

    gr

    vegetardeig

  • 2

    ss

    tomatpuré

  • 500

    gr

    hakkede tomater

  • 1

    ts

    oregano

  • 1

    ts

    rosmarin

  • 1

    ts

    basilikum

  • 1

    ts

    timian

  • 1

    ts

    ramsløk

  • 1

    ts

    salt

  • 1

    ts

    nymalt sort petter

  • 1

    ss

    løkfri grønnsaksfond

  • 2

    dl

    laktosefri matfløte

Suqashpasta

  • 2

    stk

    squash

Topping

  • 1

    håndfull

    revet parmesan