ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Vegetarbolognese med squashpasta

Low FODMAP

Vegetarbolognese med squashpasta

Low FODMAP

Hvis du vil at barna skal spise mer vegetarisk, er dette en god rett å starte med. Vegetardeig eller kjøttdeig – barna merker ingen forskjell!

Slik gjør du det

  • Finhakk vårløk og chili. Smelt litt smør i en panne, og fres vårløken og chilien raskt. Legg i vegetardeig og stek under omrøring til den blir smulete.
  • Rør i tomatpuré og fres i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, salt, pepper, urter og grønnsaksfond. Rør om, og la det putre i cirka 10 minutter. Tilsett eventuelt 1 dl vann.
  • Tilsett fløte, og smak til med mer krydder, om du ønsker. La det putre i 6 til 8 minutter.
  • Kok opp vann i en kasserolle. Kutt opp squashen på lengden i strimler med en grønnsaksstrimler, ostehøvel eller potetskreller. Kok strimlene i 1 til 2 minutter, og hell av vannet.
  • Server vegetarbolognese med squashpasta, revet parmesan og en god salat.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

Bolognese

  • 1 ss smør til steking
  • 3 stk vårløk (den grønne delen)
  • 1 stk rød chili (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
  • 500 g vegetardeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 500 g hakkede tomater
  • 1 ts oregano
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts timian
  • 1 ts ramsløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts nymalt sort petter
  • 1 ss løkfri grønnsaksfond
  • 2 dl laktosefri matfløte

Suqashpasta

  • 2 stk squash

Topping

  • 1 håndfull revet parmesan