Vegetarbolognese med squashpasta
Low FODMAP
Hvis du vil at barna skal spise mer vegetarisk, er dette en god rett å starte med. Vegetardeig eller kjøttdeig – barna merker ingen forskjell!
Slik gjør du det
- Finhakk vårløk og chili. Smelt litt smør i en panne, og fres vårløken og chilien raskt. Legg i vegetardeig og stek under omrøring til den blir smulete.
- Rør i tomatpuré og fres i noen minutter. Tilsett hakkede tomater, salt, pepper, urter og grønnsaksfond. Rør om, og la det putre i cirka 10 minutter. Tilsett eventuelt 1 dl vann.
- Tilsett fløte, og smak til med mer krydder, om du ønsker. La det putre i 6 til 8 minutter.
- Kok opp vann i en kasserolle. Kutt opp squashen på lengden i strimler med en grønnsaksstrimler, ostehøvel eller potetskreller. Kok strimlene i 1 til 2 minutter, og hell av vannet.
- Server vegetarbolognese med squashpasta, revet parmesan og en god salat.
Ingredienser
Bolognese
- 1 ss smør til steking
- 3 stk vårløk (den grønne delen)
- 1 stk rød chili (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
- 500 g vegetardeig
- 2 ss tomatpuré
- 500 g hakkede tomater
- 1 ts oregano
- 1 ts rosmarin
- 1 ts basilikum
- 1 ts timian
- 1 ts ramsløk
- 1 ts salt
- 1 ts nymalt sort petter
- 1 ss løkfri grønnsaksfond
- 2 dl laktosefri matfløte
Suqashpasta
- 2 stk squash
Topping
- 1 håndfull revet parmesan