ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Vegetarbolle

Lav FODMAP

Vegetarbolle

Lav FODMAP

En rask hverdagsrett der du kan bruke grønnsakene du har hjemme.

Slik gjør du det

  • Skrell hvitløken og del den i biter. Finhakk vårløk og chili. Skrell og riv ingefær. Stek hvitløken i olje til den får farge. Plukk ut hvitløksfeddene (pass på å få med alle), og kast dem. Legg vårløk, chili og ingefær oppi, og fres det i cirka 1 minutt. Tilsett vann, grønnsaksfond, soya, sirup og hvitvinseddik, og la det putre i 20 minutter.
  • Skrell gulrøttene og kutt dem i små strimler, eller høvle dem med en potetskreller. Grovhakk pak choy, og skjær reddikene i tynne skiver. Sett reddikene til side så lenge. Tilsett gulrøtter, pak choy og sesamolje, og la det putre i 5 minutter til. Kok nudlene etter anvisning på pakken, og skyll dem så de blir kalde. Stek eggene på den ene siden.
  • Fordel nudlene i skåler. Legg på bønnespirer, edamamebønner og reddiker. Hell over den varme buljongen med gulrot og pak choy. Legg egg, en limebåt og chiliflak på toppen.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2  fedd hvitløk
  • 2  stk vårløk (den grønne delen)
  • 1  stk rød chili
  • 2  ss ingefær
  • 1.2  liter vann
  • 2.5  ss løkfri grønnsaksfond
  • 2  ss japansk soya
  • 1  stk sirup
  • 1.5  ss hvitvinseddik
  • 2  stk gulrøtter
  • 250  g pak choy
  • 12  stk reddiker
  • 1.5  ss sesamolje
  • 200  g risnudler
  • 4  stk egg
  • 1  dl edamamebønner
  • 1  stk pakke bønnespirer
  • 1  stk lime
  • 1  klyper chiliflak
  • 1  ss olivenolje