Vegetarbolle
Low FODMAP
En rask hverdagsrett der du kan bruke grønnsakene du har hjemme.
Slik gjør du det
- Skrell hvitløken og del den i biter. Finhakk vårløk og chili. Skrell og riv ingefær. Stek hvitløken i olje til den får farge. Plukk ut hvitløksfeddene (pass på å få med alle), og kast dem. Legg vårløk, chili og ingefær oppi, og fres det i cirka 1 minutt. Tilsett vann, grønnsaksfond, soya, sirup og hvitvinseddik, og la det putre i 20 minutter.
- Skrell gulrøttene og kutt dem i små strimler, eller høvle dem med en potetskreller. Grovhakk pak choy, og skjær reddikene i tynne skiver. Sett reddikene til side så lenge. Tilsett gulrøtter, pak choy og sesamolje, og la det putre i 5 minutter til. Kok nudlene etter anvisning på pakken, og skyll dem så de blir kalde. Stek eggene på den ene siden.
- Fordel nudlene i skåler. Legg på bønnespirer, edamamebønner og reddiker. Hell over den varme buljongen med gulrot og pak choy. Legg egg, en limebåt og chiliflak på toppen.
Ingredienser
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk vårløk (den grønne delen)
- 1 stk rød chili
- 2 ss ingefær
- 1.2 liter vann
- 2.5 ss løkfri grønnsaksfond
- 2 ss japansk soya
- 1 stk sirup
- 1.5 ss hvitvinseddik
- 2 stk gulrøtter
- 250 g pak choy
- 12 stk reddiker
- 1.5 ss sesamolje
- 200 g risnudler
- 4 stk egg
- 1 dl edamamebønner
- 1 stk pakke bønnespirer
- 1 stk lime
- 1 klyper chiliflak
- 1 ss olivenolje