Skip to main content
icon

Vegetarbolle

Lav FODMAP

Vegetarbolle

Lav FODMAP

En rask hverdagsrett der du kan bruke grønnsakene du har hjemme.

Slik gjør du det

  1. Skrell hvitløken og del den i biter. Finhakk vårløk og chili. Skrell og riv ingefær. Stek hvitløken i olje til den får farge. Plukk ut hvitløksfeddene (pass på å få med alle), og kast dem. Legg vårløk, chili og ingefær oppi, og fres det i cirka 1 minutt. Tilsett vann, grønnsaksfond, soya, sirup og hvitvinseddik, og la det putre i 20 minutter.
  2. Skrell gulrøttene og kutt dem i små strimler, eller høvle dem med en potetskreller. Grovhakk pak choy, og skjær reddikene i tynne skiver. Sett reddikene til side så lenge. Tilsett gulrøtter, pak choy og sesamolje, og la det putre i 5 minutter til. Kok nudlene etter anvisning på pakken, og skyll dem så de blir kalde. Stek eggene på den ene siden.
  3. Fordel nudlene i skåler. Legg på bønnespirer, edamamebønner og reddiker. Hell over den varme buljongen med gulrot og pak choy. Legg egg, en limebåt og chiliflak på toppen.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner
  • 2

    fedd

    hvitløk

  • 2

    stk

    vårløk (den grønne delen)

  • 1

    stk

    rød chili

  • 2

    ss

    ingefær

  • 1.2

    liter

    vann

  • 2.5

    ss

    løkfri grønnsaksfond

  • 2

    ss

    japansk soya

  • 1

    stk

    sirup

  • 1.5

    ss

    hvitvinseddik

  • 2

    stk

    gulrøtter

  • 250

    g

    pak choy

  • 12

    stk

    reddiker

  • 1.5

    ss

    sesamolje

  • 200

    g

    risnudler

  • 4

    stk

    egg

  • 1

    dl

    edamamebønner

  • 1

    stk

    pakke bønnespirer

  • 1

    stk

    lime

  • 1

    klyper

    chiliflak

  • 1

    ss

    olivenolje