Skip to main content
icon

Tomatsuppe med mozzarella

Lav FODMAP

Tomatsuppe med mozzarella

Lav FODMAP

Tomater inneholder antioksidanten lykopen, som faktisk blir enda sunnere når den varmes opp. Hvis du vil ha en fyldigere suppe, kan du fint tilsette en skvett hvitvin. Legg i glutenfri pasta for å gjøre suppen mektigere, perfekt til utflukter!

Slik gjør du det

  1. Hakk og fres vårløken i olje i en kasserolle. Legg i urtekrydderne, og fres dem sammen en stund.
  2. Tilsett vin (hvis du ønsker), hakkede tomater, kyllingfond, vann og sukker. La suppen småkoke i 20 minutter.
  3. Kjør suppen jevn med en stavmikser, tilsett fløten, og la den småkoke i ytterligere 5 til 10 minutter.
  4. Del mozzarellaen i terninger, og hakk basilikum. Smak til med salt og pepper. Server suppen med fersk basilikum og mozzarella.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner
  • 1

    stk

    vårløk (den grønne delen)

  • 1

    ss

    olje, gjerne smaksatt med hvitløk

  • 2

    ts

    tørket basilikum

  • 2

    ts

    tørket oregano

  • 2

    ts

    tørkede franske urter

  • 1

    dl

    hvitvin (kan utelates)

  • 2

    stk

    pakker hakkede tomater à 400 g

  • 2

    ss

    kyllingfond, konsentrert

  • 3

    dl

    vann

  • 1

    ss

    strøsukker

  • 2.5

    dl

    laktosefri matfløte

  • 125

    g

    mozzarella (ev. laktosefri)

  • 1

    klyper

    fersk basilikum

  • 1

    klyper

    salt og svart pepper