ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Tomatsuppe med mozzarella

Low FODMAP

Tomatsuppe med mozzarella

Low FODMAP

Tomater inneholder antioksidanten lykopen, som faktisk blir enda sunnere når den varmes opp. Hvis du vil ha en fyldigere suppe, kan du fint tilsette en skvett hvitvin. Legg i glutenfri pasta for å gjøre suppen mektigere, perfekt til utflukter!

Slik gjør du det

  • Hakk og fres vårløken i olje i en kasserolle. Legg i urtekrydderne, og fres dem sammen en stund.
  • Tilsett vin (hvis du ønsker), hakkede tomater, kyllingfond, vann og sukker. La suppen småkoke i 20 minutter.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser, tilsett fløten, og la den småkoke i ytterligere 5 til 10 minutter.
  • Del mozzarellaen i terninger, og hakk basilikum. Smak til med salt og pepper. Server suppen med fersk basilikum og mozzarella.

Ingredienser

  • 1 stk vårløk (den grønne delen)
  • 1 ss olje, gjerne smaksatt med hvitløk
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørkede franske urter
  • 1 dl hvitvin (kan utelates)
  • 2 stk pakker hakkede tomater à 400 g
  • 2 ss kyllingfond, konsentrert
  • 3 dl vann
  • 1 ss strøsukker
  • 2.5 dl laktosefri matfløte
  • 125 g mozzarella (ev. laktosefri)
  • 1 klyper fersk basilikum
  • 1 klyper salt og svart pepper