ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

TEKAKER

Laktosefritt

Lav FODMAP

TEKAKER

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  • Varm opp melken til 40 grader. Visp inn fiberhusk og la heve i 10 min.
  • Tilsett sukker og gjær rørt inn i 1 ss vann. Bland inn litt mel og salt litt av gangen.
  • Tilsett eggeplommen og smøret i terninger og elt det sammen i en kjøkkenmaskin ca. 8 min.
  • Pisk sammen eggehviten til et fast skum og tilsett i deigen og kjør i 2 minutter til. La deigen stå tildekket under heving i 1-1,5 time.
  • Snu deigen over på et melet underlag. Elt deigen lett og form til en rull. Del i 8-10 biter og rull til
    boller. Settes på en stekeplate med bakepapir og trykk ned bollene til ca. 8-10 cm i diameter og 1
    cm tykk. La de heve tildekket i 30 min.
  • Sett ovnen på 250 grader. Prikk kakene med en gaffel og pensle dem med melk. Stekes midt i ovnen ca. 12 min. Senk til 225 grader etter 5 min. La de avkjøles under et håndkle.

Ingredienser

10 stk.

  • 4  dl laktosefri melk
  • 1  ss fiberhusk
  • 1.5  ss melis
  • 26  g gjær
  • 1  ss fingervarmt vann 37 grader
  • 2.5  dl rismel
  • 3  dl havremel
  • 1.25  dl maismel
  • 1.5  ts salt
  • 1  stk eggeplomme
  • 1  stk eggehvite
  • 60  g smør
  • melk til pensling