Skip to main content
tekakor

Tekaker

Laktosefritt
Lav FODMAP

Tekaker

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Varm opp melken til 40 grader. Visp inn fiberhusk og la heve i 10 min.
  2. Tilsett sukker og gjær rørt inn i 1 ss vann. Bland inn litt mel og salt litt av gangen.
  3. Tilsett eggeplommen og smøret i terninger og elt det sammen i en kjøkkenmaskin ca. 8 min.
  4. Pisk sammen eggehviten til et fast skum og tilsett i deigen og kjør i 2 minutter til. La deigen stå tildekket under heving i 1-1,5 time.
  5. Snu deigen over på et melet underlag. Elt deigen lett og form til en rull. Del i 8-10 biter og rull til boller. Settes på en stekeplate med bakepapir og trykk ned bollene til ca. 8-10 cm i diameter og 1 cm tykk. La de heve tildekket i 30 min.
  6. Sett ovnen på 250 grader. Prikk kakene med en gaffel og pensle dem med melk. Stekes midt i ovnen ca. 12 min. Senk til 225 grader etter 5 min. La de avkjøles under et håndkle.
tekakor

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

10 stk.

  • 16

    dl

    laktosefri melk

  • fiberhusk

  • 4

    ss

    melis

  • 100

    g

    gjær

  • 4

    ss

    fingervarmt vann 37 grader

  • 10

    dl

    rismel

  • 12

    dl

    havremel

  • 5

    dl

    maismel

  • 6

    ts

    salt

  • 4

    stk

    eggeplomme

  • 4

    stk

    eggehvite

  • 240

    g

    smør

  • melk til pensling