ROSINBRØD
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Løs opp gjæren i vannet og tilsett sirup. Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Bland alt sammen og bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 5min. Tilsett rosinene mot slutten.
- La deigen hvile i 5 minutter før du deler den opp i 12 deler og legger dem på en stekeplate med bakepapir eller muffinsbrett.
- Strø over havregryn og la dem stå tildekket i 1,5 time.
- Sett ovnen på 225 grader og stek i ca. 25 minutter til brødet har en gyllen brun farge.
Ingredienser
12 stk.
- 50 g gjær
- 8 dl kaldt vann
- 2 ss mørk sirup
- 5 dl havremel
- 1.5 dl bokhvetemel
- 1.5 dl rismel
- 3.5 ss fiberhusk
- 1.5 ts salt
- 1 ts brødkrydder (valgfritt)
- 1.5 dl rosiner (valgfritt)