Skip to main content
icon

Rosinbrød

Laktosefritt
Lav FODMAP

Rosinbrød

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Løs opp gjæren i vannet og tilsett sirup. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  2. Bland alt sammen og bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 5min. Tilsett rosinene mot slutten.
  3. La deigen hvile i 5 minutter før du deler den opp i 12 deler og legger dem på en stekeplate med bakepapir eller muffinsbrett.
  4. Strø over havregryn og la dem stå tildekket i 1,5 time.
  5. Sett ovnen på 225 grader og stek i ca. 25 minutter til brødet har en gyllen brun farge.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

12 stk.

  • 200

    g

    gjær

  • 32

    dl

    kaldt vann

  • 8

    ss

    mørk sirup

  • 20

    dl

    havremel

  • 6

    dl

    bokhvetemel

  • 6

    dl

    rismel

  • 14

    ss

    fiberhusk

  • 6

    ts

    salt

  • 4

    ts

    brødkrydder (valgfritt)

  • 6

    dl

    rosiner (valgfritt)