TACOPAI
Glutenfritt
Laktosefritt
Low FODMAP
Tacopai er et godt alternativ til den klassiske fredagstacoen. Server paien med grønn salat, tomat, agurk, ananassalsa og tortillachips.
Slik gjør du det
-
PAI
Sett ovnen på 225 grader. bland mel, salt og tilsett smør i terninger.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Tilsett kesam og vann og bland til en jevn deig.
La hvile i kjøleskapet ca 1 time.
Trykk deigen ut i en paiform og stikk med en gaffel.
Forstek midt i ovnen ca 10 minutter.
-
SALSA
Hell hakkede tomater i en kjele.
Finhakk soltørkede tomater og urter og rør det sammen.
Tilsett brunt sukker, salt, pepper og eventuelt hvitløksolje og finhakket Chili.
La det koke på svak varme i ca 20 minutter.
Hell over i en bolle og la avkjøles.
Skrell ananasen og fjern den midtre stilken, del i mindre biter og rør den inn i tomatsausen.
-
KJØTTFARSEN
Sett ovnen på 225 grader.
Brun kjøttdeigen i en stekepanne med litt smør.
Tilsett tacokrydder og vann. La det småkoke 10-15 minutter og rør inn crème fraiche.
-
Fyll paiskallet med kjøttdeig og dryss osten over.
Stek paien midt i ovnen i ca 20-30 minutter.
Ingredienser
PAIDEIG
- 3 dl glutenfri melblanding
- 1 ts salt
- 75 g smør
- 1 dl laktosefri kesam
- 2 ss vann
SALSA
- 400 g hakkede tomater
- 4 stk soltørkede tomater
- 1 ss oregano
- 5 ss timian
- 1 håndfull fersk basilikum
- 0.5 ss brunt sukker
- 1 klyper salt og sort pepper
- 0.5 stk fersk eller hermetisk ananas
KJØTTFARSE
- 500 g kjøttdeig
- 1 ss smør
- 4 ts tacokrydder
- 1 dl vann
- 2 dl laktosefri crème fraiche
- 2 dl revet ost