ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

TACOPAI

Glutenfritt

Laktosefritt

Low FODMAP

TACOPAI

Glutenfritt

Laktosefritt

Low FODMAP

Tacopai er et godt alternativ til den klassiske fredagstacoen. Server paien med grønn salat, tomat, agurk, ananassalsa og tortillachips.

Slik gjør du det

  • PAI
    Sett ovnen på 225 grader. bland mel, salt og tilsett smør i terninger.
    Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
    Tilsett kesam og vann og bland til en jevn deig.
    La hvile i kjøleskapet ca 1 time.
    Trykk deigen ut i en paiform og stikk med en gaffel.
    Forstek midt i ovnen ca 10 minutter.
  • SALSA
    Hell hakkede tomater i en kjele.
    Finhakk soltørkede tomater og urter og rør det sammen.
    Tilsett brunt sukker, salt, pepper og eventuelt hvitløksolje og finhakket Chili.
    La det koke på svak varme i ca 20 minutter.
    Hell over i en bolle og la avkjøles.
    Skrell ananasen og fjern den midtre stilken, del i mindre biter og rør den inn i tomatsausen.
  • KJØTTFARSEN
    Sett ovnen på 225 grader.
    Brun kjøttdeigen i en stekepanne med litt smør.
    Tilsett tacokrydder og vann. La det småkoke 10-15 minutter og rør inn crème fraiche.
  • Fyll paiskallet med kjøttdeig og dryss osten over.
    Stek paien midt i ovnen i ca 20-30 minutter.

Ingredienser

PAIDEIG

  • 3 dl glutenfri melblanding
  • 1 ts salt
  • 75 g smør
  • 1 dl laktosefri kesam
  • 2 ss vann

SALSA

  • 400 g hakkede tomater
  • 4 stk soltørkede tomater
  • 1 ss oregano
  • 5 ss timian
  • 1 håndfull fersk basilikum
  • 0.5 ss brunt sukker
  • 1 klyper salt og sort pepper
  • 0.5 stk fersk eller hermetisk ananas

KJØTTFARSE

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ss smør
  • 4 ts tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 2 dl laktosefri crème fraiche
  • 2 dl revet ost