Spinatsuppe med egg
Spinat inneholder jern og folsyre som er ekstra viktig for kvinner. Samtidig er suppen både mettende og har lite kalorier. Hvis du har det i kjøleskapet, kan du gjerne skjære opp skinke eller kyllingbiter i suppen for å få mer protein.
Slik gjør du det
- La spinaten halvtine, og grovhakk den. Ta av skallet på vårløken, og finhakk den.
- Fres spinat og vårløk i smør eller olje i noen minutter.
- Putre maisenna, og hell på vann.
- Tilsett fonden og la suppen koke i cirka 10 minutter under lokk.
- Rør i fløten, og smak til med salt, pepper og gjerne litt revet muskat.
- Hardkok eggene, ta av skallet, del dem i to eller i båter, og server til suppen.
Ingredienser
Suppe
- 500 g fryst hel bladspinat
- 1 stk vårløk (den grønne delen)
- 1 ss smør eller olje
- 2 ss maisstivelse
- 1.2 liter vann
- 3 ss løkfri kylling- eller grønnsaksfond, konsentrert
- 1.5 dl laktosefri matfløte eller havrefløte
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts revet muskat
Tilbehør
- 4 stk egg