ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Spinatsuppe med egg

Spinatsuppe med egg

Spinat inneholder jern og folsyre som er ekstra viktig for kvinner. Samtidig er suppen både mettende og har lite kalorier. Hvis du har det i kjøleskapet, kan du gjerne skjære opp skinke eller kyllingbiter i suppen for å få mer protein.

Slik gjør du det

  • La spinaten halvtine, og grovhakk den. Ta av skallet på vårløken, og finhakk den.
  • Fres spinat og vårløk i smør eller olje i noen minutter.
  • Putre maisenna, og hell på vann.
  • Tilsett fonden og la suppen koke i cirka 10 minutter under lokk.
  • Rør i fløten, og smak til med salt, pepper og gjerne litt revet muskat.
  • Hardkok eggene, ta av skallet, del dem i to eller i båter, og server til suppen.
Foto: Ukjent. Godkjenningsnummer: C-APROM/NO/ENTY/0668

Ingredienser

Suppe

  • 500  g fryst hel bladspinat
  • 1  stk vårløk (den grønne delen)
  • 1  ss smør eller olje
  • 2  ss maisstivelse
  • 1.2  liter vann
  • 3  ss løkfri kylling- eller grønnsaksfond, konsentrert
  • 1.5  dl laktosefri matfløte eller havrefløte
  • 1  ts salt
  • 1  ts sort pepper
  • 1  ts revet muskat

Tilbehør

  • 4  stk egg