Salade Niçoise
Low FODMAP
Perfekt lunsjmat året rundt. Bruk fersk eller konservert tunfisk, avhengig av smak og tilgang. Server med for eksempel surdeigsbrød av spelt.
Slik gjør du det
- Skrell potetene, og kok dem i lettsaltet vann. Kok eggene, ta av skallet, og del dem i båter.
- Kutt opp romanosalat, tomater, agurk og paprika i mindre biter.
- Kok de grønne bønnene noen minutter i lettsaltet vann.
- Legg opp salat og grønnsaker på et stort fat. Legg grønne bønner, tunfisk, oliven, egg og kokte poteter i skiver på toppen.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen.
- Hell dressingen pent over salaten, og smak til med salt og pepper.
Ingredienser
Salat
- 8 stk poteter
- 4 stk egg
- 1 stk potte romanosalat
- 1 stk pakke cocktailtomater à 250 g
- 1 stk liten agurk
- 1 stk rød paprika
- 200 g fryste eller ferske grønne bønner
- 2 stk bokser tunfisk i vann à 200 g
- 20 stk kalamata-oliven
Dressing
- 1 dl olivenolje
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 2 ts dijonsennep
- 2 dl vann
- 1 klyper salt og svart pepper