Skip to main content
icon

Salade niçoise

Lav FODMAP

Salade niçoise

Lav FODMAP

Perfekt lunsjmat året rundt. Bruk fersk eller konservert tunfisk, avhengig av smak og tilgang. Server med for eksempel surdeigsbrød av spelt.

Slik gjør du det

  1. Skrell potetene, og kok dem i lettsaltet vann. Kok eggene, ta av skallet, og del dem i båter.
  2. Kutt opp romanosalat, tomater, agurk og paprika i mindre biter.
  3. Kok de grønne bønnene noen minutter i lettsaltet vann.
  4. Legg opp salat og grønnsaker på et stort fat. Legg grønne bønner, tunfisk, oliven, egg og kokte poteter i skiver på toppen.
  5. Bland sammen ingrediensene til dressingen.
  6. Hell dressingen pent over salaten, og smak til med salt og pepper.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Salat

  • 8

    stk

    poteter

  • 4

    stk

    egg

  • 1

    stk

    potte romanosalat

  • 1

    stk

    pakke cocktailtomater à 250 g

  • 1

    stk

    liten agurk

  • 1

    stk

    rød paprika

  • 200

    g

    fryste eller ferske grønne bønner

  • 2

    stk

    bokser tunfisk i vann à 200 g

  • 20

    stk

    kalamata-oliven

Dressing

  • 1

    dl

    olivenolje

  • 0.5

    dl

    hvitvinseddik

  • 2

    ts

    dijonsennep

  • 2

    dl

    vann

  • 1

    klyper

    salt og svart pepper