ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Salade Niçoise

Lav FODMAP

Salade Niçoise

Lav FODMAP

Perfekt lunsjmat året rundt. Bruk fersk eller konservert tunfisk, avhengig av smak og tilgang. Server med for eksempel surdeigsbrød av spelt.

Slik gjør du det

  • Skrell potetene, og kok dem i lettsaltet vann. Kok eggene, ta av skallet, og del dem i båter.
  • Kutt opp romanosalat, tomater, agurk og paprika i mindre biter.
  • Kok de grønne bønnene noen minutter i lettsaltet vann.
  • Legg opp salat og grønnsaker på et stort fat. Legg grønne bønner, tunfisk, oliven, egg og kokte poteter i skiver på toppen.
  • Bland sammen ingrediensene til dressingen.
  • Hell dressingen pent over salaten, og smak til med salt og pepper.

Ingredienser

Salat

  • 8  stk poteter
  • 4  stk egg
  • 1  stk potte romanosalat
  • 1  stk pakke cocktailtomater à 250 g
  • 1  stk liten agurk
  • 1  stk rød paprika
  • 200  g fryste eller ferske grønne bønner
  • 2  stk bokser tunfisk i vann à 200 g
  • 20  stk kalamata-oliven

Dressing

  • 1  dl olivenolje
  • 0.5  dl hvitvinseddik
  • 2  ts dijonsennep
  • 2  dl vann
  • 1  klyper salt og svart pepper