PASTA BOLOGNESE
Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Skjær vårløken i strimler og stek i en stekepanne med litt olje.
- Tilsett kjøttdeigen og stek under omrøring. Tilsett hermetiske tomater, kalvefond, tomatpuré og krydder.
- Rør og la koke i ca 15 minutter.
-
Skrell og riv gulrøttene grovt og kok opp med de siste 10 minuttene. Tilsett fløten og kok opp ytterligere 5 minutter. Smak til med salt.
- Serveres med glutenfri pasta
Ingredienser
- 1 stk vårløk, grønn del
- 1 ss hvitløksolje (kan sløyfes)
- 400 g kjøttdeig
- 500 g hermetiske tomater
- 2 ss kalvefond
- 1 ts soyaolje
- 1 ss tomtatpuré
- 1 ss tørket oregano
- 1 ss tørket basilikum
- 1 ts grovkvernet sort pepper
- 0.5 ts chilipulver (kan sløyfes)
- 2 stk gulrøtter
- 1 dl laktosefri matfløte (kan sløyfes)
- salt