ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Magevennlig granola

Low FODMAP

Magevennlig granola

Low FODMAP

Müsli på sitt beste. Siden noen ingredienser kan være vanskelig å få tak i, lager man denne müslien etter «man tager hvad man haver»-prinsippet. Juster gjerne mengden sirup etter ønske og smak.

Slik gjør du det

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Bland flak, puffet bokhvete og puffet quinoa, frø og hakkede nøtter i en langpanne. Hell sirup rapsolje og vann over. Rør om slik at blandingen ikke blir for klumpete. Stek i ovnen i cirka 45 minutter.
  • Rør om hvert femtende minutt så et øvre laget ikke blir brent. Müslien skal ha fått litt farge og kjennes tørr og knasende når den er ferdig.
  • Smaksett med for eksempel kanel, vanilje eller kardemomme. Det går også an å bruke kokosolje i stedet for rapsolje. Da varmer du først kokosoljen i mikrobølgeovnen så den blir rennende.

Ingredienser

  • 16 dl havregryn
  • 8 dl quinoaflak
  • 8 dl bokhveteflak
  • 8 dl hirseflak
  • 4 dl puffet bokhvete
  • 4 dl puffet quinoa
  • 4 dl sesamfrø
  • 4 dl gresskarfrø
  • 4 dl solsikkefrø
  • 4 dl hakkede valnøtter, pekannøtter eller paranøtter
  • 2 dl rapsolje
  • 2 dl sirup
  • 8 dl vann

Allergier

Nøtter