Kylling i ovn
Low FODMAP
Hverdagsrett som gjør seg selv i ovnen, med milde smaker som passer til hele familien. For deg som ikke vil dele opp kyllingen, går det fint å bruke ferdigoppdelte kyllingstykker.
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 225 grader. Finn fram en stor ovnsform.
- Skrell og kutt potetene i centimetertykke skiver. Del opp kyllingen i porsjonsstykker. Tilsett salt og pepper.
- Vask og kutt sitronen i tykke skiver. Kutt vårløkene i mindre biter og kutt deretter på lengden. Ta ut paprikakjernene og skjær paprikaene i lange båter.
- Legg potetene i bunnen og legg lagvis kylling, vårløk sitron og paprika oppå. Hell olivenolje, salt og pepper over, og dytt laurbærblader nedi. Slå over vann og vin.
- Legg på oliven og fersk timian (spar litt timian til sausen). Tilbered i ovnen i cirka 35 til 40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
- Mos sammen chèvre, yoghurt og litt hakket timian. Smak til med salt og pepper.
Ingredienser
- 700 g poteter
- 1 stk hel kylling
- 1 stk sitron
- 5 stk vårløk (den grønne delen)
- 2 stk grønn paprika
- 3 ss olivenolje
- 2 ts salt
- 2 ts svart pepper
- 3 stk laurbær blad
- 1 dl vann
- 2 dl tørr hvitvin eller matvin
- 1 dl svarte oliven
- 1 dl grønne oliven
- 0.5 stk potte fersk timian
- 100 g chèvre
- 2 dl laktosefri matyoghurt