ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Kylling i ovn

Low FODMAP

Kylling i ovn

Low FODMAP

Hverdagsrett som gjør seg selv i ovnen, med milde smaker som passer til hele familien. For deg som ikke vil dele opp kyllingen, går det fint å bruke ferdigoppdelte kyllingstykker.

Slik gjør du det

  • Sett ovnen på 225 grader. Finn fram en stor ovnsform.
  • Skrell og kutt potetene i centimetertykke skiver. Del opp kyllingen i porsjonsstykker. Tilsett salt og pepper.
  • Vask og kutt sitronen i tykke skiver. Kutt vårløkene i mindre biter og kutt deretter på lengden. Ta ut paprikakjernene og skjær paprikaene i lange båter.
  • Legg potetene i bunnen og legg lagvis kylling, vårløk sitron og paprika oppå. Hell olivenolje, salt og pepper over, og dytt laurbærblader nedi. Slå over vann og vin.
  • Legg på oliven og fersk timian (spar litt timian til sausen). Tilbered i ovnen i cirka 35 til 40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
  • Mos sammen chèvre, yoghurt og litt hakket timian. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

  • 700 g poteter
  • 1 stk hel kylling
  • 1 stk sitron
  • 5 stk vårløk (den grønne delen)
  • 2 stk grønn paprika
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 2 ts svart pepper
  • 3 stk laurbær blad
  • 1 dl vann
  • 2 dl tørr hvitvin eller matvin
  • 1 dl svarte oliven
  • 1 dl grønne oliven
  • 0.5 stk potte fersk timian
  • 100 g chèvre
  • 2 dl laktosefri matyoghurt