Skip to main content
icon

Kylling i ovn

Lav FODMAP

Kylling i ovn

Lav FODMAP

Hverdagsrett som gjør seg selv i ovnen, med milde smaker som passer til hele familien. For deg som ikke vil dele opp kyllingen, går det fint å bruke ferdigoppdelte kyllingstykker.

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 225 grader. Finn fram en stor ovnsform.
  2. Skrell og kutt potetene i centimetertykke skiver. Del opp kyllingen i porsjonsstykker. Tilsett salt og pepper.
  3. Vask og kutt sitronen i tykke skiver. Kutt vårløkene i mindre biter og kutt deretter på lengden. Ta ut paprikakjernene og skjær paprikaene i lange båter.
  4. Legg potetene i bunnen og legg lagvis kylling, vårløk sitron og paprika oppå. Hell olivenolje, salt og pepper over, og dytt laurbærblader nedi. Slå over vann og vin.
  5. Legg på oliven og fersk timian (spar litt timian til sausen). Tilbered i ovnen i cirka 35 til 40 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
  6. Mos sammen chèvre, yoghurt og litt hakket timian. Smak til med salt og pepper.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner
  • 680

    g

    poteter

  • 1

    stk

    hel kylling

  • 1

    stk

    sitron

  • 5

    stk

    vårløk (den grønne delen)

  • 2

    stk

    grønn paprika

  • 3

    ss

    olivenolje

  • 2

    ts

    salt

  • 2

    ts

    svart pepper

  • 3

    stk

    laurbær blad

  • 1

    dl

    vann

  • 2

    dl

    tørr hvitvin eller matvin

  • 1

    dl

    svarte oliven

  • 1

    dl

    grønne oliven

  • 0.5

    stk

    potte fersk timian

  • 100

    g

    chèvre

  • 2

    dl

    laktosefri matyoghurt