Grønn sitronrisotto
Kan serveres som den er, eller med fordel sammen med et stykke laks eller kylling.
Slik gjør du det
-
Bland olivenolje og revet sitronskall i en liten skål, og la det trekke mens du lager risottoen.
-
Varm vann og fond i en kasserolle. Fres vårløken i olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på lav varme til den blir myk, uten at den får farge. Tilsett risen, skru opp varmen, og la det frese i noen minutter.
-
Hell på vin, og la det koke til det fordamper. Rør om hele tiden.
-
Tilsett den varme buljongen, litt om gangen. Begynn med 3 til 4 dl, og ta deretter 1 dl om gangen etter hvert som riset suger til seg buljongen. Rør om ofte, og skru ned varmen. Risottoen skal bli løs med en kjerne i risen som gir litt tyggemotstand. Det tar cirka 20 minutter.
-
Trekk kasserollen bort fra varmen, og rør inn parmesanosten. Smaksett med salt og pepper.
-
Kutt ruccolaen i mindre biter (spar noen hele til garnering). Vend inn ruccolaen i risottoen. Fordel på tallerkener, spre sitronolivenolje over med en skje, og garner med ruccola og parmesan.