Grønn sitronrisotto
Low FODMAP
Kan serveres som den er, eller med fordel sammen med et stykke laks eller kylling.
Slik gjør du det
- Bland olivenolje og revet sitronskall i en liten skål, og la det trekke mens du lager risottoen.
- Varm vann og fond i en kasserolle. Fres vårløken i olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på lav varme til den blir myk, uten at den får farge. Tilsett risen, skru opp varmen, og la det frese i noen minutter.
- Hell på vin, og la det koke til det fordamper. Rør om hele tiden.
- Tilsett den varme buljongen, litt om gangen. Begynn med 3 til 4 dl, og ta deretter 1 dl om gangen etter hvert som riset suger til seg buljongen. Rør om ofte, og skru ned varmen. Risottoen skal bli løs med en kjerne i risen som gir litt tyggemotstand. Det tar cirka 20 minutter.
- Trekk kasserollen bort fra varmen, og rør inn parmesanosten. Smaksett med salt og pepper.
- Kutt ruccolaen i mindre biter (spar noen hele til garnering). Vend inn ruccolaen i risottoen. Fordel på tallerkener, spre sitronolivenolje over med en skje, og garner med ruccola og parmesan.
Ingredienser
- 0.5 dl olivenolje
- 0.5 stk sitron, revet skall
- 1 liter vann
- 2 ss løkfri grønnsaksfond
- 2 stk vårløk (den grønne delen)
- 1 ss olivenolje til steking
- 4 dl risottoris
- 2 dl tørr hvitvin
- 1.5 dl revet parmesan
- 50 g ruccola
- 1 klyper salt
- 1 klyper nymalt svart pepper