Skip to main content
icon

Grønn sitronrisotto

Lav FODMAP

Grønn sitronrisotto

Lav FODMAP

Kan serveres som den er, eller med fordel sammen med et stykke laks eller kylling.

Slik gjør du det

  1. Bland olivenolje og revet sitronskall i en liten skål, og la det trekke mens du lager risottoen.
  2. Varm vann og fond i en kasserolle. Fres vårløken i olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på lav varme til den blir myk, uten at den får farge. Tilsett risen, skru opp varmen, og la det frese i noen minutter.
  3. Hell på vin, og la det koke til det fordamper. Rør om hele tiden.
  4. Tilsett den varme buljongen, litt om gangen. Begynn med 3 til 4 dl, og ta deretter 1 dl om gangen etter hvert som riset suger til seg buljongen. Rør om ofte, og skru ned varmen. Risottoen skal bli løs med en kjerne i risen som gir litt tyggemotstand. Det tar cirka 20 minutter.
  5. Trekk kasserollen bort fra varmen, og rør inn parmesanosten. Smaksett med salt og pepper.
  6. Kutt ruccolaen i mindre biter (spar noen hele til garnering). Vend inn ruccolaen i risottoen. Fordel på tallerkener, spre sitronolivenolje over med en skje, og garner med ruccola og parmesan.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner
  • 0.5

    dl

    olivenolje

  • 0.5

    stk

    sitron, revet skall

  • 1

    liter

    vann

  • 2

    ss

    løkfri grønnsaksfond

  • 2

    stk

    vårløk (den grønne delen)

  • 1

    ss

    olivenolje til steking

  • 4

    dl

    risottoris

  • 2

    dl

    tørr hvitvin

  • 1.5

    dl

    revet parmesan

  • 50

    g

    ruccola

  • 1

    klyper

    salt

  • 1

    klyper

    nymalt svart pepper