Glutenfritt brød
Glutenfritt
Low FODMAP
Glutenfritt brød uten gjær- perfekt å ha ferdig oppskåret i fryseren. Oppskriften er for ett brød.
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 175 grader.
- Bland alle tørre ingredienser bortsett fra bokhvete.
- Vask bokhveten i kokende vann og la det renne av i en sil.
- Bland bokhvete, kulturmelk og sirup med de tørre ingrediensene. Bland godt til det er en løs og litt klissete deig.
- Smør begge brødformene à 1 ½ liter. Strø kuttet havre i bunn.
- Fordel deigen i formene og stek i nedre delen av ovnen i ca. 80-90 minutter.
Ingredienser
Brød
- 1 liter laktosefri kulturmelk
- 1.5 dl mørk sirup
- 1.5 dl kuttet havre
- 1 dl havrekli
- 10 dl glutenfri melmix
- 2 dl knust bokhvete
- 1 dl linfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 2 ts salt
- 4 ts natron
- 4 ts brødkrydder
- 2 dl valnøtter
Til brødformene
- 0.5 ss smør
- 1 dl kuttet havre