Skip to main content
icon

Glutenfritt brød

Glutenfritt
Lav FODMAP

Glutenfritt brød

Glutenfritt

Lav FODMAP

Glutenfritt brød uten gjær- perfekt å ha ferdig oppskåret i fryseren. Oppskriften er for ett brød.

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Bland alle tørre ingredienser bortsett fra bokhvete.
  3. Vask bokhveten i kokende vann og la det renne av i en sil.
  4. Bland bokhvete, kulturmelk og sirup med de tørre ingrediensene. Bland godt til det er en løs og litt klissete deig.
  5. Smør begge brødformene à 1 ½ liter. Strø kuttet havre i bunn.
  6. Fordel deigen i formene og stek i nedre delen av ovnen i ca. 80-90 minutter.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Brød

  • 4

    liter

    laktosefri kulturmelk

  • 6

    dl

    mørk sirup

  • 6

    dl

    kuttet havre

  • 4

    dl

    havrekli

  • 40

    dl

    glutenfri melmix

  • 8

    dl

    knust bokhvete

  • 4

    dl

    linfrø

  • 8

    dl

    solsikkefrø

  • 8

    ts

    salt

  • 16

    ts

    natron

  • 16

    ts

    brødkrydder

  • 8

    dl

    valnøtter

Til brødformene

  • 2

    ss

    smør

  • 4

    dl

    kuttet havre