ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Glutenfritt brød

Glutenfritt

Low FODMAP

Glutenfritt brød

Glutenfritt

Low FODMAP

Glutenfritt brød uten gjær- perfekt å ha ferdig oppskåret i fryseren. Oppskriften er for ett brød.

Slik gjør du det

  • Sett ovnen på 175 grader.
  • Bland alle tørre ingredienser bortsett fra bokhvete.
  • Vask bokhveten i kokende vann og la det renne av i en sil.
  • Bland bokhvete, kulturmelk og sirup med de tørre ingrediensene. Bland godt til det er en løs og litt klissete deig.
  • Smør begge brødformene à 1 ½ liter. Strø kuttet havre i bunn.
  • Fordel deigen i formene og stek i nedre delen av ovnen i ca. 80-90 minutter.

Ingredienser

Brød

  • 1 liter laktosefri kulturmelk
  • 1.5 dl mørk sirup
  • 1.5 dl kuttet havre
  • 1 dl havrekli
  • 10 dl glutenfri melmix
  • 2 dl knust bokhvete
  • 1 dl linfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 ts salt
  • 4 ts natron
  • 4 ts brødkrydder
  • 2 dl valnøtter

Til brødformene

  • 0.5 ss smør
  • 1 dl kuttet havre