Chèvrepai med oliven
Low FODMAP
Sprøtt skall og kremete fyll – her har vi en pai som kommer til å falle i smak!
Slik gjør du det
- Begynn med deigen. Bland ingrediensene i en bolle, og rør til deigen blir smidig. Kjevle ut deigen, og dekk paiformen. Forstek deigen i 10 minutter på 200 grader. Ta ut paien og fortsett med fyllet!
- Fres spinaten i litt olivenolje, salt og pepper.
- Bland crème fraîche med eggene, og hell spinaten og de soltørkede tomatene i røren.Tilsett salt og pepper. Hell fyllet i paiformen.
- Fordel chèvre og oliven oppå røren på paien, og stek paien i cirka 40 minutter på 175 grader.
Ingredienser
Paibunn
- 125 g kjøleskapskaldt smør
- 3 dl siktet speltmel
- 1 ss kaldt vann
Fyll
- 150 g fersk spinat
- 50 g soltørkede tomater
- 3 dl laktosefri crème fraîche
- 3 stk egg
- 150 g chèvre
- 1 håndfull oliven
- 1 krm salt og pepper
- 1 ss olivenolje