ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

Chèvrepai med oliven

Low FODMAP

Chèvrepai med oliven

Low FODMAP

Sprøtt skall og kremete fyll – her har vi en pai som kommer til å falle i smak!

Slik gjør du det

  • Begynn med deigen. Bland ingrediensene i en bolle, og rør til deigen blir smidig. Kjevle ut deigen, og dekk paiformen. Forstek deigen i 10 minutter på 200 grader. Ta ut paien og fortsett med fyllet!
  • Fres spinaten i litt olivenolje, salt og pepper.
  • Bland crème fraîche med eggene, og hell spinaten og de soltørkede tomatene i røren.Tilsett salt og pepper. Hell fyllet i paiformen.
  • Fordel chèvre og oliven oppå røren på paien, og stek paien i cirka 40 minutter på 175 grader.

Ingredienser

Paibunn

  • 125 g kjøleskapskaldt smør
  • 3 dl siktet speltmel
  • 1 ss kaldt vann

Fyll

  • 150 g fersk spinat
  • 50 g soltørkede tomater
  • 3 dl laktosefri crème fraîche
  • 3 stk egg
  • 150 g chèvre
  • 1 håndfull oliven
  • 1 krm salt og pepper
  • 1 ss olivenolje