Banankake
Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 175°.
- Smør en brødform og ha i brødsmulene.
- Smelt smøret.
- Mos bananene og grovhakk valnøttene. Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
- Tilsett bananer, smør, fløte og de tørre ingrediensene. Bland grundig.
-
Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter.
-
La kaken avkjøles i formen i ca. 5 minutter før du snur den på hodet og vipper ut kaken.
Ingredienser
1 Kake
- Smør til formen
- 100 g smør
- 2 stk bananer
- 100 g valnøtter
- 2 stk egg
- 2 dl melis
- 4 ss laktosefri fløte
- 2.5 dl glutenfri finmelblanding
- 0.5 ts natron
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts salt