Skip to main content
icon

Tacopoteter

Lav FODMAP

Tacopoteter

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Skrubb og skjær potetene i halvcentimetertykke skiver. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir og drypp over olje, smak til med tacokrydderet etter hvor mye tacosmak du ønsker og bland godt. Tilsett salt og pepper og sett i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter. Rør et par ganger i mellomtiden. Finhakk vårløken og skjær lime i skiver. Sett til side.
  2. Bland sammen ingrediensene til paprikasausen til en jevn saus. Smak til med ekstra krydder etter smak. Hell i en liten bolle.
  3. Finhakk tomatene. Hakk urtene og bland med tomater og olivenolje. Smak til med hvitløksolje, salt og pepper. Hell i en liten bolle.
  4. Mos avokadoen, finhakk vårløken og bland med crème fraiche. Smak til med salt og pepper og hell i en liten bolle.
  5. Finhakk agurk og chili. Bland med eddik, limesaft og litt salt. Hell i en bolle.
  6. Når potetene er klare, legger du dem sammen på tallerkenen, smuldre over litt fetaost, hakket grønn løk, koriander og ha på limen. Sett bollene med sausene på tallerkenen og server som de er.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Potetene

  • 1

    kg

    poteter

  • 2

    ss

    rapsolje eller olivenolje

  • 2

    ss

    tacokrydder (Cemo gourmet)

  • 0.5

    stk

    pakke fetaost

  • fersk koriander

  • 1

    stk

    lime

  • 2

    stk

    vårløk - den grønne delen

  • salt og sort pepper

Stekt paprikasaus

  • 4

    stk

    grillet syltet rød paprika

  • 1

    dl

    laktosefri crème fraiche 13 %

  • 4

    stk

    syltede jalapeno-biter etter ønsket styrke

  • 1

    ts

    røkt paprikakrydder

  • 18

    stk

    dråper konsentrert hvitløksolje

Tomatsalsa

  • 4

    stk

    store tomater

  • 1

    stk

    håndfull fersk koriander

  • 1

    stk

    håndfull fersk persille

  • 1

    ss

    olivenolje

  • 18

    stk

    dråper konsentrert hvitløksolje

  • havsalt og sort pepper

Avokadodipp

  • 1

    stk

    avokado

  • 2

    dl

    laktosefri crème fraiche 13%

  • 2

    stk

    vårløk - den grønne delen

  • salt og sort pepper

Syrlig agurksalsa

  • 0.5

    stk

    agurk

  • 1

    ss

    hvitvinseddik

  • 1

    stk

    rød chili chiliflak kan brukes

  • saft fra 1/2 lime

  • salt