ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

KYLLING I CURRY

Laktosefritt

Lav FODMAP

KYLLING I CURRY

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  • Ha kyllingen i en stor kjele og fyll opp med vann, kok opp. Du kan ta bort skummet med en skje. Om du ønsker å fjerne skummet helt kan du helle av vannet og skylle kyllingen, da forsvinner proteinstoffene som lager skummet.
  • Skrell og kutt gulrøtter og pastinakk i mindre biter. Skyll og grovhakk purren.
  • Fyll på med vann og tilsett kylling, rotgrønnsaker, purre, pepperkorn og laurbærblad, kok opp og la det koke i ca 45 minutter.
  • Ta ut kyllingen og la den avkjøles litt. Sil av kraften og fortsett å koke den til det er halvert. Ta bort bena fra kyllingen og skjær kjøttet opp i mindre biter.
  • Smelt smøret og tilsett karri og rør sammen, ha i fløte, hvitløksolje og 4 dl av kraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter, tilsett Maizena til
    ønsket konsistens, smak til med salt og pepper. Tilsett kyllingen og kok opp. Resten av kraften kan avkjøles, sil av fettet som har stivnet og del den i mindre biter
    og frys til senere bruk.
  • Kok ris etter instruksjonene på emballasjen.
  • Server karrikyllingen med ris.

Ingredienser

  • 2  stk kylling
  • 2  stk gulrøtter
  • 1  stk pastinakk
  • 1  stk purre, grønn del
  • 10  stk hvite pepperkorn
  • 4  stk laurbærblad
  • 2  ss smør
  • 3  ss karri
  • 3  dl laktosefri kremfløte
  • 1  ts hvitløksolje (kan sløyfes)
  • 1  ts Maizena
  • salt og pepper
  • 4  stk ris