KYLLING I CURRY
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Ha kyllingen i en stor kjele og fyll opp med vann, kok opp. Du kan ta bort skummet med en skje. Om du ønsker å fjerne skummet helt kan du helle av vannet og skylle kyllingen, da forsvinner proteinstoffene som lager skummet.
- Skrell og kutt gulrøtter og pastinakk i mindre biter. Skyll og grovhakk purren.
- Fyll på med vann og tilsett kylling, rotgrønnsaker, purre, pepperkorn og laurbærblad, kok opp og la det koke i ca 45 minutter.
-
Ta ut kyllingen og la den avkjøles litt. Sil av kraften og fortsett å koke den til det er halvert. Ta bort bena fra kyllingen og skjær kjøttet opp i mindre biter.
-
Smelt smøret og tilsett karri og rør sammen, ha i fløte, hvitløksolje og 4 dl av kraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter, tilsett Maizena til
ønsket konsistens, smak til med salt og pepper. Tilsett kyllingen og kok opp. Resten av kraften kan avkjøles, sil av fettet som har stivnet og del den i mindre biter
og frys til senere bruk.
- Kok ris etter instruksjonene på emballasjen.
- Server karrikyllingen med ris.
Ingredienser
- 2 stk kylling
- 2 stk gulrøtter
- 1 stk pastinakk
- 1 stk purre, grønn del
- 10 stk hvite pepperkorn
- 4 stk laurbærblad
- 2 ss smør
- 3 ss karri
- 3 dl laktosefri kremfløte
- 1 ts hvitløksolje (kan sløyfes)
- 1 ts Maizena
- salt og pepper
- 4 stk ris