Skip to main content
icon

Kylling i curry

Laktosefritt
Lav FODMAP

Kylling i curry

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Ha kyllingen i en stor kjele og fyll opp med vann, kok opp. Du kan ta bort skummet med en skje. Om du ønsker å fjerne skummet helt kan du helle av vannet og skylle kyllingen, da forsvinner proteinstoffene som lager skummet.
  2. Skrell og kutt gulrøtter og pastinakk i mindre biter. Skyll og grovhakk purren.
  3. Fyll på med vann og tilsett kylling, rotgrønnsaker, purre, pepperkorn og laurbærblad, kok opp og la det koke i ca 45 minutter.
  4. Ta ut kyllingen og la den avkjøles litt. Sil av kraften og fortsett å koke den til det er halvert. Ta bort bena fra kyllingen og skjær kjøttet opp i mindre biter.
  5. Smelt smøret og tilsett karri og rør sammen, ha i fløte, hvitløksolje og 4 dl av kraften. Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter, tilsett Maizena til ønsket konsistens, smak til med salt og pepper. Tilsett kyllingen og kok opp. Resten av kraften kan avkjøles, sil av fettet som har stivnet og del den i mindre biter og frys til senere bruk.
  6. Kok ris etter instruksjonene på emballasjen.
  7. Server karrikyllingen med ris.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner
  • 2

    stk

    kylling

  • 2

    stk

    gulrøtter

  • 1

    stk

    pastinakk

  • 1

    stk

    purre, grønn del

  • 10

    stk

    hvite pepperkorn

  • 4

    stk

    laurbærblad

  • 2

    ss

    smør

  • 3

    ss

    karri

  • 3

    dl

    laktosefri kremfløte

  • 1

    ts

    hvitløksolje (kan sløyfes)

  • 1

    ts

    Maizena

  • salt og pepper

  • 4

    stk

    ris