ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

FYLTE PAPRIKA MED TZATZIKI

Lav FODMAP

FYLTE PAPRIKA MED TZATZIKI

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  • Del paprikaene på langs og ta ut frøene. Skjær av et lite stykke i bunnen så de kan stå stødig. Drypp litt olivenolje i paprikaene og legg dem i en ildfast form. Stek i ovnen på 200° i ca. 25 minutter.
  • Finhakk vårløken og fres den blank i litt olje. Tilsett kjøttdeigen og stek den på ganske høy varme. Tilsett tomater, kraft, tomatpuré, timian, basilikum, salt og pepper. La småkoke i ca. 30 minutter. Mos fetaosten med olje og oregano.
  • Legg kjøttdeigen i paprikahalvdelene og fordel fetakremen på toppen. Hev varmen til 225° og gratiner til de er pent brune, 10–15 minutter.
  • Tzatziki: Riv agurken grovt og renn av vannet på tørkepapir. Bland med yoghurt, olje, salt og pepper. Server med ruccola og tomatsalat.

Ingredienser

  • 4  stk store paprika, gjerne i forskjellige farger
  • 2  stk vårløk, den grønne delen
  • olje
  • 500  g Quorn, lamme-, kylling- eller karbonadekjøttdeig
  • 1  g boks skrellede hele tomater 400 g
  • 1  ss kyllingkraft
  • 0.5  stk kopp tomatpuré
  • 1  ts tørket timian
  • 1  ts tørket basilikum
  • salt og sort pepper
  • 150  g fetaost, evt. laktosefri
  • 2  ss olje
  • 2  ts tørket oregano

Tzatziki

  • 0.5  stk agurk
  • 2  dl laktosefri tyrkisk yoghurt
  • 1  ss hvitløksolje
  • salt og svart eller hvit pepper

Til servering

  • 300  g ruccola
  • 1  stk boks cocktailtomater 250 g eller friske tomater