Skip to main content
icon

Fylte paprika med tzatziki

Lav FODMAP

Fylte paprika med tzatziki

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  1. Del paprikaene på langs og ta ut frøene. Skjær av et lite stykke i bunnen så de kan stå stødig. Drypp litt olivenolje i paprikaene og legg dem i en ildfast form. Stek i ovnen på 200° i ca. 25 minutter.
  2. Finhakk vårløken og fres den blank i litt olje. Tilsett kjøttdeigen og stek den på ganske høy varme. Tilsett tomater, kraft, tomatpuré, timian, basilikum, salt og pepper. La småkoke i ca. 30 minutter. Mos fetaosten med olje og oregano.
  3. Legg kjøttdeigen i paprikahalvdelene og fordel fetakremen på toppen. Hev varmen til 225° og gratiner til de er pent brune, 10–15 minutter.
  4. Tzatziki: Riv agurken grovt og renn av vannet på tørkepapir. Bland med yoghurt, olje, salt og pepper. Server med ruccola og tomatsalat.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner
  • 4

    stk

    store paprika, gjerne i forskjellige farger

  • 2

    stk

    vårløk, den grønne delen

  • 500

    g

    Quorn, lamme-, kylling- eller karbonadekjøttdeig

  • 1

    g

    boks skrellede hele tomater 400 g

  • 1

    ss

    kyllingkraft

  • 0.5

    stk

    kopp tomatpuré

  • 1

    ts

    tørket timian

  • 1

    ts

    tørket basilikum

  • salt og sort pepper

  • 150

    g

    fetaost, evt. laktosefri

  • 2

    ss

    olje

  • 2

    ts

    tørket oregano

Tzatziki

  • 0.5

    stk

    agurk

  • 2

    dl

    laktosefri tyrkisk yoghurt

  • 1

    ss

    hvitløksolje

  • salt og svart eller hvit pepper

Til servering

  • 300

    g

    ruccola

  • 1

    stk

    boks cocktailtomater 250 g eller friske tomater