FYLTE PAPRIKA MED TZATZIKI
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Del paprikaene på langs og ta ut frøene. Skjær av et lite stykke i bunnen så de kan stå stødig. Drypp litt olivenolje i paprikaene og legg dem i en ildfast form. Stek i ovnen på 200° i ca. 25 minutter.
- Finhakk vårløken og fres den blank i litt olje. Tilsett kjøttdeigen og stek den på ganske høy varme. Tilsett tomater, kraft, tomatpuré, timian, basilikum, salt og pepper. La småkoke i ca. 30 minutter. Mos fetaosten med olje og oregano.
- Legg kjøttdeigen i paprikahalvdelene og fordel fetakremen på toppen. Hev varmen til 225° og gratiner til de er pent brune, 10–15 minutter.
- Tzatziki: Riv agurken grovt og renn av vannet på tørkepapir. Bland med yoghurt, olje, salt og pepper. Server med ruccola og tomatsalat.
Ingredienser
- 4 stk store paprika, gjerne i forskjellige farger
- 2 stk vårløk, den grønne delen
- olje
- 500 g Quorn, lamme-, kylling- eller karbonadekjøttdeig
- 1 g boks skrellede hele tomater 400 g
- 1 ss kyllingkraft
- 0.5 stk kopp tomatpuré
- 1 ts tørket timian
- 1 ts tørket basilikum
- salt og sort pepper
- 150 g fetaost, evt. laktosefri
- 2 ss olje
- 2 ts tørket oregano
Tzatziki
- 0.5 stk agurk
- 2 dl laktosefri tyrkisk yoghurt
- 1 ss hvitløksolje
- salt og svart eller hvit pepper
Til servering
- 300 g ruccola
- 1 stk boks cocktailtomater 250 g eller friske tomater