RATATOUILLET MED VILLRIS OG STEKT HALLOUMI
Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Skjær squashen i halvmåner på ca. 1 cm tykkelse. Skrell og skjær pastinakken i halvmåner. Skjær paprikaen i grove strimler. Skyll og grovhakk purren.
- Fres grønnsakene med laurbærblad og olje i en kjele. Tilsett hele tomater, oregano, timian, basilikum, rosmarin og gressløk. Hvis det føles for tørt, tilsett litt vann. Rør og la småkoke under lokk på lav varme i ca. 40 minutter.
- Skjær halloumien i skiver og stek den gyllenbrun i en tørr stekepanne. Smak til ratatouillen med sitronsaft, salt og pepper. Strø over rikelig med fersk persille og server med halloumi og villris.
Ingredienser
- 1 stk squash
- 1 stk pastinakk
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk purre grønn del
- 2 stk laurbærblader
- 2 stk bokser hele tomater hver 400 g
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket timian
- 1 ts tørket basilikum
- 0.5 ts tørket rosmarin
- 5 stk stilker hakket vårløk
- 150 g halloumi (hvor innholdet av laktose er maks. 1 g/100 g)
- 0.5 stk sitronsaft
- 0.5 stk potte persille
- olivenolje
- salt
- nykvernet sort pepper