ibdinfo.no

Jeg er helsepersonell Jeg er ikke helsepersonell

ibdinfo.no

Forlat siden Bli på siden

RATATOUILLET MED VILLRIS OG STEKT HALLOUMI

Glutenfritt

Laktosefritt

Lav FODMAP

RATATOUILLET MED VILLRIS OG STEKT HALLOUMI

Glutenfritt

Laktosefritt

Lav FODMAP

Slik gjør du det

  • Skjær squashen i halvmåner på ca. 1 cm tykkelse. Skrell og skjær pastinakken i halvmåner. Skjær paprikaen i grove strimler. Skyll og grovhakk purren.
  • Fres grønnsakene med laurbærblad og olje i en kjele. Tilsett hele tomater, oregano, timian, basilikum, rosmarin og gressløk. Hvis det føles for tørt, tilsett litt vann. Rør og la småkoke under lokk på lav varme i ca. 40 minutter.
  • Skjær halloumien i skiver og stek den gyllenbrun i en tørr stekepanne. Smak til ratatouillen med sitronsaft, salt og pepper. Strø over rikelig med fersk persille og server med halloumi og villris.

Ingredienser

  • 1  stk squash
  • 1  stk pastinakk
  • 1  stk rød paprika
  • 1  stk grønn paprika
  • 1  stk purre grønn del
  • 2  stk laurbærblader
  • 2  stk bokser hele tomater hver 400 g
  • 1  ts tørket oregano
  • 1  ts tørket timian
  • 1  ts tørket basilikum
  • 0.5  ts tørket rosmarin
  • 5  stk stilker hakket vårløk
  • 150  g halloumi (hvor innholdet av laktose er maks. 1 g/100 g)
  • 0.5  stk sitronsaft
  • 0.5  stk potte persille
  • olivenolje
  • salt
  • nykvernet sort pepper