Quinoabiffer med bakt potet og kapersdipp
Slik gjør du det
- Forvarm ovnen til 200 grader. Bland quinoa med egg og ost. Tilsett fiberhusk og speltmel litt om gangen til du har en formbar røre. Smak til med salt og pepper og la stå kaldt i ca. 15 minutter.
- Bland potetskivene med olivenoljen og fordel utover tallerkenen. Tilsett salt og pepper. Form deigen med fuktige hender til ca. 10-12 biffer og stek sammen med potetene ca. 25-30 minutter.
- Bland ingrediensene til kapersdippen sammen og sett til avkjøling frem til servering.
- Topp platen med dill, grønne linser og blandet salat. Server med kapersdippen.
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 porsjoner
- 2 porsjoner
- 3 porsjoner
- 4 porsjoner
- 5 porsjoner
- 6 porsjoner
- 7 porsjoner
- 8 porsjoner
- 9 porsjoner
- 10 porsjoner
Quinoabiffer
-
4
dl
kokt rød eller svart quinoa
-
3
egg
-
3
dl
revet lagret ost
-
2
ss
fiberhusk
-
3
ss
siktet speltmel
-
salt og nykvernet sort pepper
Stekte poteter
-
800
g
faste poteter på en halv centimeter tykke skiver
-
2
ss
olivenolje
-
1
ss
finhakket dill
-
2
dl
grønne/røde linser
-
70
g
av eventuelle grønne bladgrønnsaker
Kapersdipp
-
3
dl
laktosefri crème fraiche 13 %
-
4
ss
kapers, hakket
-
salt og nykvernet sort pepper