Ovnsbakt sellerirot med sjampinjongkrem
Slik gjør du det
- Vask selleriroten og skrell bort det groveste skallet, eller alt skall dersom du foretrekker det. Del roten i to og legg på en bakeplate med snittsiden vendt ned.
- Fordel smøret med fingrene eller høvle tynne lag og legg over selleriroten. Stek i ca. 1,5 time ved 175 grader. Pensle gjerne på litt av det smeltede smøret over roten et par ganger i løpet av steketiden.
- Sjampinjongkrem: Hell av vannet fra soppen og stek dem i litt smør, gjerne i ca. 10 minutter så de får litt stekeskorpe. Tilsett salt og pepper. Skyll linsene. Bland deretter linser, sopp og crème fraiche sammen. Smak til med soyasaus, hvitløksolje, sitronsaft, salt og pepper.
- Servering: Ha en stor klatt sjampinjongkrem på en tallerken. Dryss over spinatblader. Topp med noen skiver selleri, sitron, pinjekjerner, revet parmesan og litt persille.
- Fakta: nå tenker du nok at sjampinjonger er høy-FODMAP, noe som stemmer, men det er faktisk ikke tilfellet med hermetiserte sjampinjonger. De er lav-FODMAP!
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 porsjoner
- 2 porsjoner
- 3 porsjoner
- 4 porsjoner
- 5 porsjoner
- 6 porsjoner
- 7 porsjoner
- 8 porsjoner
- 9 porsjoner
- 10 porsjoner
Bakt selleri
-
1
mellomstor selleri, ca. 900 g
-
50
g
smør
Sjampinjongkrem
-
1
boks à ca. 250 g hermetisk sjampinjong
-
2
dl
grønne linser fra boks
-
4
ss
crème fraiche/havrefraiche
-
1
ss
japansk soyasaus
-
1
ts
sitronsaft
-
1
ss
smør til steking
-
salt og sort pepper
Tilbehør
-
70
g
fersk babyspinat
-
1
sitron i skiver
-
1
kopp
ristede pinjekjerner
-
2
dl
parmesan
-
bladpersille