Skip to main content
image

Ovnsbakt sellerirot med sjampinjongkrem

Ovnsbakt sellerirot med sjampinjongkrem

Slik gjør du det

  1. Vask selleriroten og skrell bort det groveste skallet, eller alt skall dersom du foretrekker det. Del roten i to og legg på en bakeplate med snittsiden vendt ned.
  2. Fordel smøret med fingrene eller høvle tynne lag og legg over selleriroten. Stek i ca. 1,5 time ved 175 grader. Pensle gjerne på litt av det smeltede smøret over roten et par ganger i løpet av steketiden.
  3. Sjampinjongkrem: Hell av vannet fra soppen og stek dem i litt smør, gjerne i ca. 10 minutter så de får litt stekeskorpe. Tilsett salt og pepper. Skyll linsene. Bland deretter linser, sopp og crème fraiche sammen. Smak til med soyasaus, hvitløksolje, sitronsaft, salt og pepper.
  4. Servering: Ha en stor klatt sjampinjongkrem på en tallerken. Dryss over spinatblader. Topp med noen skiver selleri, sitron, pinjekjerner, revet parmesan og litt persille.
  5. Fakta: nå tenker du nok at sjampinjonger er høy-FODMAP, noe som stemmer, men det er faktisk ikke tilfellet med hermetiserte sjampinjonger. De er lav-FODMAP!
image

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Bakt selleri

  • 1

    mellomstor selleri, ca. 900 g

  • 50

    g

    smør

Sjampinjongkrem

  • 1

    boks à ca. 250 g hermetisk sjampinjong

  • 2

    dl

    grønne linser fra boks

  • 4

    ss

    crème fraiche/havrefraiche

  • 1

    ss

    japansk soyasaus

  • 1

    ts

    sitronsaft

  • 1

    ss

    smør til steking

  • salt og sort pepper

Tilbehør

  • 70

    g

    fersk babyspinat

  • 1

    sitron i skiver

  • 1

    kopp

    ristede pinjekjerner

  • 2

    dl

    parmesan

  • bladpersille